Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Ruime belangstelling studiemiddag Commissie scholen en kerken

RIJSSEN - Ruim 250 personeelsleden van het Protestants-Christelijk Primair Onderwijs en van de Christelijk Scholengemeenschap Reggesteyn namen op woensdag deel aan een studiemiddag. De studiemiddag werd voor de vijfde keer georganiseerd door de Commissie Scholen en Kerken. Het thema was 'Open': open oog en open oor voor elkaar.

Volgens Wim Groenewegen, voorzitter van de werkgroep Scholen en Kerken, is het juist in deze huidige maatschappij van groot belang om zorgvuldig om te kijken naar onze jongeren en dicht om hen heen te gaan staan. "Een goede band tussen basisonderwijs, voortgezet onderwijs en de kerken geeft mogelijkheden om ons te verdiepen in elkaar, onze cultuur en onze jeugd."
De start van deze studiemiddag vond plaats in het Parkgebouw met een lunch. Daarna was er een optreden van natuurkundedocent en cabaretier Tim van Wijngaarden uit Culemborg. Vervolgens werd tussen de diverse locaties, scholen en kerkgebouwen gependeld waar een achttal workshops kon worden gevolgd. De deelnemers konden kiezen uit: Het mobiele atelier; Consument of deelnemer; Gebruik je brein, leer slimmer; Gelukt maar niet gelukkig; Breinleren bij jonge kinderen; Ervaren, ontdekken en leren; De leervoorkeur; Beeldknap en Bijbellezen met kinderen; Open Ogen; Autisme Belevingscircuit. De middag werd gezamenlijk afgesloten rond 16.30 uur in het Parkgebouw.

Dick Tukkers