Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Spectaculaire opening Winterfair op de Borkeld

RIJSSEN - Donderdagmiddag vond voor het vijfde achtereen volgende jaar de groots opgezette Winterfair plaats voor Siloah. De openingsact was gerelateerd aan het thema 'Jeugd vroeger en nu'.

De openingsact werd uitgebeeld door een van links komende supersnelle sportwagen, bemand door Ad Plomp, voorzitter van de raad van bestuur en een van rechts komend paard en wagen met op de bok de in boerenkleding gestoken wethouder Ben Beens van de gemeente Rijssen-Holten. Zijn medepassagiers op de wagen waren: Janneke Seppenwoolde en Danita Sanderman. Deze beide dames knipten vervolgens als clientèle van Siloah, onder het toeziend oog van wethouder Beens, bij de entree van het terrein de linten door. Iedereen was vanaf toen van harte welkom op de Winterfair 2016 op de Borkeld.
Direct na de openingshandeling was er al volop belangstelling voor de fair die met 90 grotendeels verwarmde kramen en stands van hoofdzakelijk plaatselijke bedrijven, tot een van de grootste fairs uit de omgeving gerekend mag worden. De organisatie van de fair is dan ook helemaal op grote aantallen bezoekers ingesteld met onder andere parkeergelegenheid voor 700 auto's en vele fietsen.
De ondernemers zijn blij met deze fair, wat bleek uit een reactie van Erik Ter Harmsel, Sanitair en Installatietechniek. Hij was aanwezig met de nieuwste snufjes die op het gebied van sanitair zijn te vinden. Ook de jeugdige student en ondernemer, Jan-Hendrik Pouw, was aanwezig met zijn stand Tranding Tea. Hij zag de fair helemaal zitten.
Op de fair was het aanbod zeer divers. Veel eetbare waren, veel fruit, bloemen, gebruiks- en hobbyartikelen en zelfs een visrokerij. Bij de invallende duisternis gaven de lichtjes, de vuurkorven, de kampvuren en verdere aankleding een echte winterse sfeer. Ook de jeugd vermaakte zich uitstekend met vallen en opstaan op de speciaal aangelegde kustijsbaan.

Dick Tukkers