Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Diamanten huwelijk voor wandelend echtpaar Herman en Jenny

RIJSSEN - Woensdag 30 november hoopt het echtpaar Herman (84) en Jenny (83) Mensink te herdenken dat ze elkaar 60 jaar geleden ja-woord mochten geven. Hun eerste kennismaking dateert van het jaar 1950 toen Herman (18) en Jenny (17) met elkaar in gesprek kwamen in de zogenaamde 'Bendienbus' waar in die jaren het personeel vanuit Rijssen en omstreken naar de textielfabriek in Almelo werd vervoerd.

Jenny komt uit Enter en werkte toen als kantoorbediende bij de textielfabriek van Bendien. Herman komt uit Rijssen en werkte bij de textielfabriek Eltem, ook in Almelo. Maar de vlam sloeg echt over tijdens het wandelen. Ze liepen beiden de zogenaamde Klompenmars in Enter. Jenny als lid van de wandelclub Enter en Herman als lid van de wandelclub Rijssen. Het echtpaar trouwde in 1956 en uit hun huwelijk werden drie zoons geboren, die nu wonen in Duiven, Zelhem en Austerlitz. De familie is inmiddels uitgebreid met zes kleinkinderen en een achterkleinkind.
Na een jaar bij Eltem te hebben gewerkt studeerde Herman af als organisatiedeskundige en werkte hij voor diverse bedrijven en als zelfstandige in deze functie tot 1978. In dat jaar trad hij in dienst bij een firma in meet- en regelapparatuur in Utrecht. Hier werkte hij tot 1992 en op 60-jarige leeftijd ging hij met de VUT. Jenny werkte bij Bendien tot 1957. Ze zorgde daarna voor de kinderen en de huishouding en pakte daarna de draad weer op om te gaan werken als boekhoudster bij een onroerend goedmaatschappij Zeist. Dat deed ze tot 1993.
Door de wisseling van banen van Herman, werd er ook voortdurend van woonplaats gewisseld. Dat begon in Almelo in 1956, daarna volgde in 1961 Haren, 1962 Nieuw-Amsterdam, in 1966 keerden ze terug naar Almelo, in 1978 naar Wijk Bij Duurstede, in 1984 volgde Zeist en tenslotte ging het echtpaar in 2003 wonen op het huidige woonadres aan het Hogepad 70 in Rijssen, waar ze nog altijd met veel plezier wonen.
Beide echtelieden zijn nog goed gezond. Hun hobby, waar ze voor hun huwelijk al aan begonnen en die nog steeds hoog op de agenda staat, is wandelen in de natuur, want oude liefde roest niet! Dat geldt in meerdere opzichten voor het bruidspaar. De echtelieden gingen tot nu toe jaarlijks met hun caravan op pad door heel Europa. Dit is voorbij, met ingang van dit jaar hebben ze hun caravan verkocht. Beiden rijden nog volop auto. Met een gezellige koffievisite met de buren en een etentje met hun nageslacht hoop het zeer dankbare echtpaar hun bijzondere jubileum te herdenken. Burgemeester Arco Hofland zal namens het gemeentebestuur van Rijssen-Holten de felicitaties op overbrengen.

Dick Tukkers