Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Meidenwerk van Pand 11
maakt sterke meiden

RIJSSEN - Bij Pand 11 aan Giezen 12 in Rijssen vindt specifiek jongerenwerk plaats. De meidengroep is daar een goed voorbeeld van. Het specifiek jongerenwerk wordt begeleid door jongerenwerkers en het richt zich op randgroep- en risicojongeren in de leeftijd van 12 tot en met 25 jaar met verschillende achtergronden. De zogenaamde risicojongeren behoren tot de kwetsbare groepen die ondersteuning en begeleiding van professionals nodig hebben om te komen tot een zinvolle vrijetijdsbesteding, werk, scholing en soms hulpverlening.

Binnen dit specifiek jongerenwerk is er aparte meidengroep van ongeveer 15 meiden in een wisselende samenstelling. Het specifieke meidenwerk is gericht op vroegsignalering, activiteiten, voorlichting, educatie, vergroting van de weerbaarheid, zelfontplooiing en zelfredzaamheid en focust vooral op het ontwikkelen van talenten. Volgens jongerenwerker Iris Fluttert worden diverse activiteiten voor de meiden georganiseerd, soms in samenwerking met Tactus of andere netwerkpartners, zoals deze week een kunstproject aan de hand van het thema 'het goede doel'. Daaraan wordt gezamenlijk gewerkt: samen koken, sporten en dergelijke, waarbij verschillende projecten worden opgestart voor de verschillende groepen meiden die Pand 11 bezoeken.
Door deze activiteiten samen te ondernemen kunnen de meiden samen met hun jongerenwerkers praten over hun doen, gedachten en problemen. Waar talenten en krachten naar boven kunnen worden gehaald en waar zij zichzelf kunnen ontwikkelen tot meiden die sterk in hun schoenen staan en plezier beleven aan allerlei activiteiten. Het sekse-specifieke jongerenwerk waarin de meiden elkaar ontmoeten, ervaringen uitwisselen en deelnemen aan het programma-aanbod gericht op bewustmaking van hun positie, de samenleving en de verbetering daarvan. "Onze missie is," volgens jongerenwerker van Pand 11 Iris Fluttert, "het ontwikkelen van krachtige meiden die stevig in hun schoenen staan hierbij geactiveerd, gestimuleerd en ondersteund door het meidenwerk van Pand 11.
Ben je nieuwsgierig geworden naar het meidenwerk, tussen de 12 en 16 jaar oud en je woont in Rijssen? Kom dan gerust een keertje kijken bij Pand 11 op vrijdagavond van 18.30 tot 20.30 uur." Meer informatie op facebookpagina: Meidenwerk Rijssen.

Dick Tukkers