Koninklijke onderscheiding Helmich de Vries

Aan burgemeester Anneke Raven de eer om Nijverdaller Helmich de Vries de Koninklijke Onderscheiding uit te reiken. Dé waardering voor zijn jarenlange verdiensten als vrijwilliger van onder meer de Doopsgezinde Gemeente Almelo. De uitreiking vond plaats zaterdag 19 november jl. in de kerk van de geloofsgemeenschap in Almelo.

Een belangrijke reden voor de onderscheiding is het feit dat Helmich de Vries initiator en al tien jaar lang organisator is van een serie concerten op het fraaie orgel van het zestiende eeuwse kerkgebouw. Een kleine tweehonderd van die concerten met organisten uit binnen- en buitenland heeft inmiddels plaatsgevonden en de jubileumeditie van 19 november was de perfecte gelegenheid om de onderscheiding uit te reiken.
Helmich de Vries is echter ook op andere terreinen actief als vrijwilliger. Zo was hij in het verleden penningmeester van doopsgezinde gemeenten op diverse plaatsen in het land. Hij spant zich namens verschillende overheidsinstanties en private stichtingen al sinds jaar en dag in om examens voor zendamateurs met een beperking in goede banen te leiden. En hij is secretaris en penningmeester van de Nederlandse Stichting Fontane die zich beijvert om masteropleidingen aan Nederlandse Universiteiten mogelijk te maken voor studenten uit derde wereldlanden.