Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Kerstmiddag Muziekschool in Sion

RIJSSEN – Traditiegetrouw houdt de Rijssense Muziekschool weer een kerstmiddag, deze keer op woensdag 14 december in Sion.

Leerlingen van de Muziekschool zijn in de dagen rond Kerst steevast druk met het spelen en zingen bij allerlei gelegenheden. Scholen, verzorgingstehuizen, kerken en andere instellingen maken graag gebruik van de muzikale vaardigheden die de jonge muzikanten tijdens hun lessen aan de Muziekschool hebben opgebouwd. De Muziekschool organiseert zelf elk jaar een kerstmiddag in Sion. Op woensdag 14 december zijn daar onder meer een strijkersgroep, een harpensemble, een blokfluitgroep, keyboard en trompet te horen. Voor 't eerst doen ook de AMV-klassen mee aan deze uitvoering: de kinderen uit deze basiscursus zingen en spelen het bekende "Midden in de winternacht". De kerstmiddag in Sion begint om 16.00 uur, de toegang is gratis.
Het vrouwenkoor van de Muziekschool werkt ook dit jaar weer mee aan de kerstzangdienst die muziekvereniging Wilhelmina organiseert in de Dionysiuskerk. De kerstzangdienst vindt plaats op woensdag 21 december en begint om 20.00 uur. Onder leiding van Fenny van Hemmen en met orgelbegeleiding van Dick Sanderman zal het vrouwenkoor daar enkele internationale kerstliederen ten gehore brengen.