Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Johan Derksen wijst de weg door de Nederlandse popgeschiedenis

Opa's van nu, popidolen van toen


NIJVERDAL - Onze nationale brombeer Johan Derksen gaat de dingen niet mooier maken dan ze al zijn, zelfs niet tijdens zijn programma 'De helden van toen terug op het podium' op zaterdag 17 december in het ZINiN Theater.

Wat hij wel gaat doen is de muziek- en TV helden uit de zestiger jaren terug brengen op het podium om het publiek te laten genieten van de hits van weleer. Kaarten zijn niet meer te koop, de show was al snel uitverkocht na het uitkomen van het ZINiN programmaboekje.

Poppioniers uit het bejaardenhuis geplukt

Om de pophelden uit de vorige eeuw weer op het podium te brengen, heeft Derksen er zelf maar wat uit het bejaardenhuis 'geplukt'. Hij komt dan ook naar Nijverdal met onder andere de vroeger legendarische Haagse band The Clarcks en Frans Krassenburg van de Golden Earrings. Verder brengt hij Theo van Es van de Shoes en Jan de Hont van ZZ en de Maskers mee, laatstgenoemde is één van de eerste gitaarhelden van Nederland. Een halve eeuw geleden had deze verzameling Nederlandse poppioniers wellicht stadions kunnen vullen, tegenwoordig trekken deze artiesten van weleer nog volle zalen zoals het ZINiN Theater.

Prominente gasten voor oudere jongeren

Jan de Hont begeleidde ooit Boudewijn de Groot en Neerlands Hoop. Vandaag de dag is hij 73 en heeft de uitstraling van een vriendelijke opa. Hij neemt zijn antieke Vox-versterker mee en zal het publiek verbazen met zijn, nog immer, fantastische gitaarspel.
Frans Krassenburg staat niet echt bekend als dé zanger van de Golden Earring, dat is natuurlijk Barry Haye, maar toen de band nog een 's' achter haar naam had staan, scoorden ze samen hit na hit. Hij is nog prima bij stem met zijn 71 jaar en zingt de sterren nog van de hemel.
Vijftigers en zestigers weten nog wel hoe Theo van Es het weergaloze nummer 'Na Na Na' van The Shoes zong met zijn karakteristieke nasale geluid. Hij zingt het ook in het ZINiN Theater, waar u er nog even lekker van kunt genieten.
Tussen de korte sets van de Nederlandse poplegendes door, spelen de Clarcks oude hits van weleer. Little Richard, The Everly Brothers, de Stones en de Beatles, ze komen allemaal aan bod tijdens deze show met lekkere liedjes uit de oude doos.