Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

De dieren van Karin Samsen op doek

NIJVERDAL - De Nijverdalse schilderes Karin Samsen heeft een voorkeur voor het maken van landelijke schilderijen. Ze schildert graag herten, koeien, paarden en schapen.

Haar filosofie is dat schilderijen met dieren de mensen het meest aanspreken. "Als ze schilderijen zien met de dieren erop, krijgen veel mensen het idee om dit zelf ook eens te proberen," aldus de kunstenares.
Samsen is begonnen met schilderen op jeugdige leeftijd met olieverf." Het schilderen heeft mij nooit losgelaten en nog altijd ben ik er volop mee bezig. In het jaar 2008 ben ik aan Piet Heinweg in Nijverdal begonnen met het schilderen in combinatie met een woonwinkel en het geven van workshops. De aanleg van de tunnel in het combiplan is voor mij niet goed geweest en daarom heb ik in september 2016 een nieuwe start gemaakt aan de Molenweg 1 in Nijverdal. Op deze locatie geef ik schilderlessen op dinsdag en donderdag en ik run er ook de woonwinkel."
"De lessen duren tien weken. Iedere week een morgen, middag of avond. Bij de lessen staat het plezier in het schilderen voorop. Maar daarnaast ook gezelligheid en laagdrempeligheid. Op woensdag geef ik ook workshops bij Heutink Creatief in Rijssen. Daar kun je in twee morgens een schilderij maken. Op zaterdag geef ik op Molenweg 1 in Nijverdal een workshop waar je in een dag een schilderij kunt maken. We nuttigen hier dan samen de lunch en nemen een hapje en een drankje. Aan het einde van de dag is het schilderen meestal uitstekend gelukt, is het gezellig geweest en dat bij elkaar stemt mij en mijn deelnemers aan de workshops uitermate tevreden."
Karin Samsen maakt ook andere schilderijen. "Voorheen ook wel portretten en muurschilderingen. Ik verkoop mijn schilderijen in mijn winkel en met een landelijk label in Borne. Ook exposeer ik bij de Uitkijk in Hellendoorn en bij de Bowlingboerderij in Nijverdal. Ik ben ongeveer 30 uur in de week met schilderen bezig, hoofdzakelijk met het geven van lessen en workshops. In mijn vrije tijd schilder ik in mijn eigen omgeving. Een mooiste schilderij heb ik eigenlijk niet, want ik vind alles mooi op mijn eigen manier!"

Dick Tukkers