Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Personeel Parkgebouw werkt zich het rambam

RIJSSEN – "Het personeel van het Parkgebouw werkt zich met een hele kleine ploeg het rambam." Dat zei voorzitter Riecs Rozemuller vorige week vrijdag bij zijn afscheid als voorzitter van het multifunctioneel centrum. Rozemuller brak een lans voor meer subsidie voor personeel. "Er wordt roofbouw gepleegd, bijna misbruik gemaakt van de bereidwilligheid van onze mensen om steeds maar weer in te springen. Dit loopt een keer spaak."

Rozemuller zei dat het Parkgebouw best wel spannende jaren gekend heeft, maar dat de zon pas echt begon te schijnen toen Jolanda Agteresch als nieuwe directeur werd benoemd. "Er kwam schwung in het team en het programma werd aangepast. Er kwamen meer bezoekers naar de voorstellingen en er waren congressen, vergaderingen en de financiën kwamen op orde. De zalen werden gemoderniseerd. Er kwam zelfs een Soestdijkvariant met glazen afscheidingswanden voor de serre met subsidie van de provincie, de gemeente en bijdragen van trouwe sponsoren. Dat het Parkgebouw 100 jaar bestond heeft heel Rijssen-Holten geweten."
Volgens Rozemuller ziet het gebouw er nu geweldig uit zelfs de bezuinigingen hebben niet tot een verliessaldo geleid. Rozemuller zei te hopen dat de filmvoorstellingen een nog duidelijker plaats in het theater zouden krijgen. "En zijn nog wel meer wensen, maar die laat ik graag aan het bestuur en Henk Wolterink als nieuwe voorzitter over."