Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Actieve Rijssense student Jan Hendrik Pouw start met losse thee

RIJSSEN - Samen met drie andere commerciële-economiestudenten van de Hogeschool Windesheim in Zwolle heeft Jan Hendrik Pouw (21) de onderneming TrendingTea opgericht.

TrendingTea, zie ook www.Trendingtea.nl, biedt klanten een theebeleving, "Wij leveren losse thee van hoge kwaliteit," zegt Jan Hendrink. De jonge ondernemers willen de theemarkt in Nederland veroveren.
In januari van dit jaar is Jan Hendrik Pouw (links op de foto) uit Rijssen samen met Roeland Veenen en Niels Schuttert, beiden uit Dronten, en Robbert van Zoggel uit Putten, begonnen met de minor zelfstandig ondernemen. Hier ontstond het idee van TrendingTea. Nadat de minor in mei was afgelopen hebben de jonge ondernemers de start-up officieel laten inschrijven bij de Kamer van Koophandel waardoor het schoolproject een officiële onderneming werd.
Waarom losse thee? Jan Hendrik: "Volgens mij en mijn medeondernemers wordt losse thee weer hip!" De jonge ondernemers willen thee drinken trendy maken. Roeland Veen: "Helaas heeft het drinken van thee nog vaak een stoffig imago. Wij zijn er van overtuigd dat we losse thee trendy kunnen maken met ons kwaliteitsproduct." Jan Hendrik Pouw vult hem aan: "Dit doen we door middel van persoonlijk contact en het aanbieden van thee van de hoogste kwaliteit. We willen onze klanten écht laten genieten."
"De verkoop gaat via een abonnement dat gebaseerd is op je eigen smaakprofiel," aldus Jan Hendrik. TrendingTea laat klanten genieten van theeabonnementen. De klant wordt elke maand op basis van het aangemaakte smaakprofiel verrast met heerlijke theesoorten. Daarnaast worden deze theesoorten ook aangeboden in de webshop. Ons product is van de hoogste kwaliteit door de verse bladeren en de gedroogde vruchten of kruiden die aan de thee zijn toegevoegd. Daarnaast worden er geen suikers toegevoegd," vertelt Robbert van Zoggel.
De thee wordt vers geplukt, gerold en gedroogd. "Dat proef je terug bij het drinken. Klanten willen ze verrassen door de losse thee. Onze klanten kijken iedere maand uit naar nieuwe theesoorten. Hoe vaak hoor je niet dat klanten voor een theeschap staan en steeds dezelfde thee meenemen omdat ze geen keuze kunnen maken door het overgrote assortiment? Wij kiezen de beste theesoorten uit voor de klant. Op deze manier laat de klant zich verrassen met theesmaken die ze anders nooit zouden kopen." Naast de verkoop van losse thee runt Pouw samen met zijn plaatsgenoot en medestudent Bart Voortman ook nog een website voor de online verkoop van kozijnen. En om de week helemaal goed vol te maken, maakt hij ook nog furore als polospeler van het eerste zevental van Polovereniging De Mors.

Dick Tukkers