Afbeelding

GROENLO - Na twee weken zonder wedstrijden en toch goed trainen mochten de mannen van Folkert Velten en de jarige Ali Gozukeles op sportpark Het Wilgenpark in Groenlo aantreden tegen Grolse Boys. Een wedstrijd die bij winst uitzicht biedt op de kopposities.

De Boys, die de afgelopen weken goed speelden en punten pakten, begonnen goed en zetten Sportclub onder druk. Bij een van de eerste aanvallen van Grolse Boys werd Henk-Jan Baan op zijn enkel geraakt, waarna hij het veld al snel moest verlaten. Voor hem in de plaats kwam Ugur-can Gokay als rechter vleugelverdediger. Grolse Boys valt onstuimig aan en Sportclub komt sporadisch uit en scoort. In een van de spaarzame aanvallen was het Nick Bruggeman die de bal op rechts kreeg aangespeeld. Hij zocht en vond Marcel Dangremond vrij binnen de 16 meter en was in de 22e minuut de 0-1 een feit.
Het is Grolse Boys dat met goed en snel spel aanvalt en aanvalt, maar vergeet de trekker over te halen. In de 31e minuut breekt Nick Bruggeman van Sportclub op rechts opnieuw door. Vanuit de kluts komt de bal voor de voeten van Devlin Roessink die meteen afdrukt. De bal ketst af op de laatste man en komt zo'n meter op 16 van het doel voor de voeten van Maxim van Straaten. Deze haalt kiezelhard uit, waarna de bal langs de graaiende vingers van de doelman in de hoek van het doel verdwijnt. Sportclub komt daarmee onverwacht 0-2 voor.
De tweede helft beloofde reuze spannend te worden. Grolse Boys valt aan en Sportclub krijgt kansen maar benut ze niet. In de 48e minuut was het Ten Have die Ronny Nijland geen kans liet door met een harde schuiver de bal binnen te schieten. Nadien kwam het helaas niet tot scoren. In de 88e minuut weer een aanval van Sportclub die op het middenveld wordt onderbroken. Van rechts werd de bal voorgetrokken op Wagendorp, die er als de kippen bij was om de 2-2 te laten aantekenen. Daarmee leek de wedstrijd gespeeld, maar Jordy Schreurs, gewisseld voor een moegestreden Marcel Dangremond, haalde de 3 punten in blessuretijd binnen. Einde 2-3. Sportclub Rijssen boekte deze middag een overwinning waar met voldoening op mag worden teruggekeken.

Jordy Schreurs scoort in blessuretijd winnend voor Sportclub Rijssen 1Grolse Boys & Sportclub Rijssen