Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Pilot KNVB bij Excelsior'31 over nieuwe wedstrijdvormen jeugdvoetbal

RIJSSEN - Een aantal van jullie heeft het misschien al vernomen via de media of coördinatoren van Excelsior'31. De KNVB wil voor volgend jaar de wedstrijdvormen in het pupillen voetbal (Jeugd Onder 6 t/m 12 jaar) gaan vernieuwen. Dit wil men doen met nieuwe wedstrijdvormen, voor deze leeftijdscategorieën. Hierbij staat spelplezier bij de jongens/meisjes voorop. Meer voetbal/balcontact is het voornaamste motto.

In de bijlage worden verschillende voorbeelden per leeftijdscategorie weergegeven. De grootste verandering is het spelen op kleinere veldjes. De opzet hiervan is door de KNVB al min of meer vastgelegd. Toch zijn er een aantal zaken waar men graag input wil hebben van de verenigingen om te zien wat de bevindingen zijn. Te denken valt hierbij aan de speelduur voor de diverse categorieën, scheidsrechters of spelbegeleiders, spelregels (ingooien of intrappen/dribbelen) etc.
Alle verenigingen zijn door de KNVB gevraagd om zgn. pilots te organiseren. In overleg met coördinatoren Gerard Nieuwenhuis en Jan Kloosterman en ondergetekende is besloten om dit op woensdag 7 december te organiseren, in nauwe samenwerking met Blauw Wit' 66 uit Holten.
Jeugdelftallen van Excelsior'31 en Blauw Wit'66 zullen onderlinge wedstrijden spelen in genoemde, nieuwe vormen. :
Excelsior 31 onder 8 (F3) - Blauw Wit'66 onder 8
Excelsior 31 onder 9 (F2) - Blauw Wit'66 onder 9
Excelsior 31 onder 10 (E4) - Blauw Wit'66 onder 10
Excelsior 31 onder 11 (E3) - Blauw Wit'66 onder 11
De pilot begint woensdag 7 december om 18.45 beginnen met een uitleg van de KNVB. De bedoeling is dat tegen 19.15 met de wedstrijden kan worden begonnen. Ouders/verzorgers van de jongste jeugd worden hierbij uitgenodigd om aanwezig te zijn.
De avond begint om 18:30 met een korte uitleg van Ab van der Velde van de KNVB. Omstreeks 19.00 uur zullen de wedstrijden beginnen.
Marcel Borkent, Hoofd Opleidingen Excelsior'31