Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Nijverdal maakt jongeren bewust maken van veilig vuurwerkgebruik

HELLENDOORN - Het jongerenwerk van Stichting De Welle houdt zich ieder jaar weer druk bezig met vuurwerk in de gemeente Hellendoorn en Wierden. Zij geven interactieve voorlichtingen aan groepen 7/8 van de basisscholen. Ze waarschuwen de jongeren voor gevaren en geven tips hoe je veilig met vuurwerk om kan gaan. Daarnaast rijdt op Oudejaarsdag 'De Vuurwerkbus' rond. Vanaf 10.00 uur 's ochtends tot ongeveer 17.00 uur in de middag kunnen jongeren een SMS, appje of belletje doen om in contact te komen met 'De Vuurwerkbus'.

'De Vuurwerkbus' is al enkele jaren een terugkerende activiteit van het jongerenwerk, zowel in de gemeente Hellendoorn als Wierden. Door outreachend te werken bereikt het jongerenwerk jaarlijks circa 200 jongeren met deze activiteit. Doelstelling hiervan is om contact te hebben met jongeren en te wijzen op de gevaren, waardoor het aantal ongelukken afneemt.
Omdat het waarschijnlijk koud is neemt het jongerenwerk warme chocolademelk, koffie en rookworsten mee. Daarnaast deelt het jongerenwerk ook vuurwerkbrillen en lonten uit!
Nieuw dit jaar is dat er twee kaarten voor Walibi te winnen zijn! Wat moet je hiervoor doen? Maak een selfie voor 'De Vuurwerkbus' met je vuurwerkbril op. Zet vervolgens deze foto op Facebook en/of Instagram met de hashtag: #Vuurwerkbus en #Nijverdal. Het jongerenwerk wil zoveel mogelijk kinderen bereiken, dus bericht je locatie en het tijdstip door naar de jongerenwerker.
Daarnaast kun je 'De Vuurwerkbus' ook live volgen door de locatie op te vragen. Houd hiervoor de Instagram pagina in de gaten: @jwdewelle.
Als jongerenwerkers hopen we u, of uw zoon of dochter, te treffen via de vuurwerklessen of op Oudejaarsdag bij 'De Vuurwerkbus'. U kunt ons bereiken via jongerenwerker Bas Evers: 06-81791622.