Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Fraaie snor van Levis Eetcafébezoeker levert 750 euro op voor de kankerbestrijding

RIJSSEN – Een bezoeker van Levis Eetcafé is zijn fraaie snor kwijt, maar dan wel voor het goede doel. Woensdag 7 december overhandigde eigenaar Ibo Citgez van Levis Eetcafé aan de Nijverdalsestraat 12 in Rijssen een bedrag van 750 euro aan Henny Beumer, bestuurslid van de plaatselijke afdeling KWF kankerbestrijding. Deze bijdrage was het resultaat van een opmerking van een bezoeker gericht aan zijn een medestamgast met een fraaie snor: "Als je de snor afscheert dokken wij voor een goed doel!" En dat deed hij, zodat zijn medebezoekers het mooie bedrag 222 euro doneerden voor de KWF kankerbestrijding.

Eigenaar Ibo Citgez van Levis Eetcafé was danig in zijn sas met deze spontane actie van zijn bezoekers, dat hij het bedrag spontaan aanvulde tot 750 euro. Citgez heeft een zwak voor de KWF kankerbestrijding want ook op zijn Facebookpagina Levis Eetcafé is te lezen dat hij voor iedere like een bedrag van20 eurocent beschikbaar stelt voor het KWF. Hij gaat daarmee door tot er 2500 likes gehaald zijn, waarna hij het geld weer overdraagt aan de plaatselijke KWF-afdeling.
Ibo Citgez is sinds 2014 eigenaar Levis Eetcafé, dat vooraf bekend stond als café Curtricke. Hij heeft het voormalige café omgebouwd tot een gezellig ingericht eetcafé door het meubilair uit te breiden, een buitenterras aan te leggen en andere vernieuwingen door te voeren. De naar de naam van het eetcafé genoemde biljartclub, oefent en speelt er iedere week haar partijtjes. Dat Ibo's eetcafé in trek is mag blijken uit het feit dat het vanaf iedere dinsdagavond de hele week gezellig druk is. Ibo kan een beroep doen op 15 parttime personeelsleden die op afroep beschikbaar zijn.

Dick Tukkers