Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

HOLTEN - Sporthal 't Mossink was op zaterdag 10 december weer het decor van het jaarlijkse open badmintontoernooi van BC Holten. Vanaf 's morgens vroeg tot laat in de middag streden bijna 60 badmintonners om de diverse titels.

De belangstelling was ook dit jaar regionaal zeer gespreid: spelers van een groot aantal verenigingen hadden zich ingeschreven waaronder ook een team uit het Duitse Gildehaus. De tribunes waren als vanouds weer goed gevuld met meegereisde supporters wat de ambiance in de sporthal alleen maar ten goede kwam: de gehele dag heerste er een gezellige sfeer in de sporthal.
Slechts weinigen waren op de hoogte van het feit dat het de 25e keer was dat het toernooi werd gehouden. Pieter Aarsen van BC Holten onderbrak rond het middaguur de wedstrijden om hiervan melding te maken. Daarbij sprak hij Holtenaar Reijer Dorresteijn speciaal toe omdat deze vanaf het begin, dus ook voor de 25e keer, een prominente rol in de toernooiorganisatie vervulde (foto). Onder luid applaus ontving Reijer een attentie van de vereniging.
De rest van de middag werd gevuld met spannende wedstrijden. Dat kwam ondermeer door het zogenaamde Zwitserse laddersysteem dat tijdens dit toernooi wordt gehanteerd. Daardoor tref je na de eerste ronde tegenstanders van dezelfde sterkte. Na afloop was er veel waardering voor de organisatie. Alle reden dus voor de Badmintonclub Holten om de komende jaren met dit toernooi door te gaan.
Aan het eind van de dag werden de volgende prijzen uitgereikt:
Heren Enkel
1 Jesse Stekelenburg (ELO United)
2 Jonathan Li (BC Flits)
3 Rick Schutmaat (Twenterand)
Dames Enkel
1 Nienke Blikman (BC Twenthe)
2 Kayleigh Pots (Orion)
3 Karin Vette (Gildehaus)
Dames Dubbel
1 Lidy Kuiper / Gea Stam (BC Holten)
2 Jannnette Schipper / Jenny Plasman (ZBC Nijverdal)
3 Marijke Offenberg / Hermanna Boode (ZBC Nijverdal/ BC Holten)
Heren Dubbel
1 Jeffrey Roelen / Marco Meijer (BC Twenthe)
2 Ismael Wind / Ronald Scheffman (ZBC Niverdal)
3 Jos Dorresteijn / Tim Wietsma (BC Holten)
Gemengd Dubbel
1 Marijke Offenberg / Ismael Wind (ZBC Nijverdal)
2 Nienke Blikman / Jacco Loonstra (BC Twenthe)
3 Lidy Kuiper / Harold Konijnenbelt (BC Holten)