Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Lars Slofstra winnaar Groot Dictee Rijssen-Holten

RIJSSEN - Lars Slofstra was de glorieuze overwinnaar van het Groot Dictee Rijssen-Holten donderdag in het Parkgebouw in Rijssen. Slechts 9 fout. Goede tweede en derde prijswinnaars werden Elbert Dijkgraaf en Corine Haasse met alle beide 19 fouten.

Alle deelnemers streden in uiterste concentratie om de prijzen. Het door Margreet Koster van Tekst & Event geschreven dictee werd gevoelvol voorgelezen door trouwambtenaar Jenny Voortman-Keizer. Het dictee bevatte deze keer de nodige valkuilen die menig deelnemer hoorbaar deed zuchten.
Eerder op de dag vond ook het Junior Dictee plaats in het Parkgebouw. De grote winnaar hiervan was Melissa van de Willige van de Julianaschool. Ze had slechts 10 fout. De tweede plaats was voor Willem ter Harmsel van de van de Ronde Maat. Beide winnaars hebben zich geplaatst voor het Junior Dictee Overijssel dat in april 2017 wordt gehouden op de Beerzer Bulten. Ook het juniordictee was geschreven door Margreet Koster en werd voorgelezen door Hennie Wijkamp van de toneelgroep Puur.

Dick Tukkers