Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Postzegeltentoonstelling in Centrum Rijssen

RIJSSEN – In verband met haar 40-jarig jubileum organiseert Postzegelvereniging ''n Poszeagl' uit Rijssen een tentoonstelling in het leegstaande winkelpand aan de Elsenerstraat 10.

Het is niet de eerste keer dat de vereniging in Rijssen exposeert. Voorzitter Bas van der Hoek vertelt in zijn openingsspeech dat dit "wel de mooiste lokatie is tot nu toe, prachtig zo midden in het hart van Rijssen". Wethouder Cornelissen knipte Het lint door als openingshandeling en de aanwezige genodigden werden uitgenodigd naar binnen te gaan voor koffie en een bezichtiging.
De opening vond afgelopen donderdag 15 december plaats. De tentoonstelling is tot en met 21 december 2016 te bezichtigen gedurende de openingstijden van de winkels.
Verzamelingen U vindt er diverse verzamelingen, zoals landenverzamelingen als Nederland, Oostenrijk, Scandinavië, enz. Maar ook thema's als: brandweer, vogels, staatshoofden, poststukken uit de Eerste Wereldoorlog, schepen, briefkaarten, enz. Op alle dagen zijn er enkele leden aanwezig voor toezicht, maar ook om u van dienst te zijn om eventuele vragen te beantwoorden. Tevens zullen enkele postzegelhandelaren en het postagentschap Liechtenstein op deze tentoonstelling aanwezig zijn. Jeugd Filatelie Van 19 tot en met 21 december is ook Jeugd Filatelie Nederland aanwezig met 6 meter tafels waar de jeugd en beginnende verzamelaars zich kunnen vermaken met postzegels en alles wat met postzegels te maken heeft. Jeugdwedstrijd Naast de tentoonstelling wordt er speciaal voor de basisschooljeugd een etalagefotowedstrijd georganiseerd. De deelnemende winkels kan men vinden in de Grotestraat, Haarstraat, Elsenerstraat en Bouwstraat. De wedstrijd formulieren zijn gratis af te halen op Elsenerstraat 10 en moeten daar, ingevuld, ook weer worden ingeleverd. De afbeeldingen zijn op A3 psters in de etalages van de deelnemende winkels te vinden. Ze zijn voorzien van een nummer dat correspondeert met de vraag. Deelname hieraan is gratis en er zijn leuke prijzen te winnen! Via een aankondiging worden alle basisscholen in Rijssen ingelicht over deze activiteiten. Taxatie van uw verzameling Op verzoek kan ook uw verzameling getaxeerd worden bij één van de aanwezige handelaren.
Oude foto's van Rijssen Ook zullen er een groot aantal oude foto's van Rijssen te bewonderen zijn. Toegang De toegang tot de tentoonstelling is geheel gratis en voor de jeugd wordt nog een gratis kaartje of zakje met postzegels aangeboden, tevens is er voldoende promotie materiaal aanwezig om u te informeren over postzegels verzamelen. Prijsvraag Om de kosten te bestrijden staat er een glazen bol op de tentoonstelling waar men het aantal zegels moet raden die in deze bol zitten, dit tegen een kleine vergoeding van € 0,50. Ook hiermee zijn leuke prijzen te winnen.
Voor verdere informatie kunt u mailen naar: Bas van der Hoek (voorzitter van 'n Poszeagl): basenhenny@concepts.nl

Afbeelding
Afbeelding