Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Droom komt uit voor
Rijssense sopraan

ENTER - Een droom kwam op dinsdag 13 december uit voor Rijssense sopraan Ineke Littooij. In de Hervormde kerk in Enter ontving zij het eerste exemplaar van haar eerste album uit handen van broer Richard.

Tijdens de Kerstzangavond met medewerking van de Urker Zangers en onder leiding van dirigent Jacob Schenk waren in een volle zaal al een aantal nummers van de Kerst-cd te horen.
Richard feliciteerde een stralende Ineke vol trots: 'Het is altijd je droom geweest om een cd uit te brengen. Zingen is je lust en je leven, je hebt ontzettend hard gewerkt, samen met het koor en anderen, en het resultaat is erg goed gelukt. Je kunt de moeilijkste stukken zingen en ik kijk bijzonder op tegen jou. Toen ik je cd voor het eerste hoorde kreeg kippenvel en dat komt niet omdat je mijn zus bent.'
De Kerstzang stond in het teken van Woord en Daad, waarbij Herman Hendriks vertelde over het werk van deze stichting. Naast het koor werd Ineke begeleid door pianist Rens de Winter en organist Kees van den Boogaard. Samen brachten zij liederen in maar liefst vijf talen ten gehore: Nederlands, Frans, Duits, Latijn en Engels. Ineke: 'Ik ben heel dankbaar voor het succes wat we deze avond mogen vieren. Er zijn zoveel mensen die dit mogelijk hebben gemaakt en nu is het album dan echt af.'
Als kind zong Ineke in een kinderkoor, ze volgde haar liefde voor muziek in diverse jeugdkoren en volgde privé-zangles bij onder andere vocalist en zangpedagoog Aart Mateboer en sopraan Claudia Patacca. Inmiddels verleent Ineke vol passie haar medewerking aan concerten op verschillende niveaus. Meer informatie over Ineke en haar optredens is te vinden op www.inekelittooij.nl.

Renée Kleywegt-Poortman