Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Noordermannenkoor in actie
tijdens de komende Kerst

RIJSSEN - Het 140 leden tellende Noordermannenkoor uit Rijssen komt tijdens de kerstdagen twee maal in actie. Op 23 december zingt het koor onder leiding van dirigent Edwin Velvis uit het Groningse Stedum voor de 27ste keer in de Grote of Jacobijnerkerk in Leeuwarden ten bate van de Evangelisatie van de Gereformeerde Gemeenten.

Het koor vervolgt de optredens op 26 december met een concert samen met het jongerenkoor Sjaloom uit Rijssen in de Noorderkerk aan de Molenstalweg in Rijssen, aanvang 19.00 uur. Tijdens dit concert wordt de meditatie verzorgd door student G. P. van Amerongen. Tijdens deze zangdienst worden kerstliederen gezongen met koor en samenzang. Het orgel wordt bespeeld door Harm Hoeve en Gerard Harbers.
Het koor is in 1965 opgericht en het zingt psalmen en geestelijke liederen. Twee leden van het koor zijn vanaf de oprichtingsdatum lid en komen nog iedere week op de repetitieavonden. Dat zijn de ereleden Gerhard Baan en Jan Willem Pijfers. Vorige jaar tijdens de Kers is ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van het koor in Leeuwarden een live–cd opgenomen. De opbrengst daarvan is ook geschonken aan het evangelisatiewerk.
Jaarlijks geeft het Noordermannenkoor een tiental concerten. Vaste optredens zijn de concerten in de verzorgingshuizen Maranatha en Eltheto en verdere optredens voor en met de gehandicapte medemens van de vereniging Helpende Handen en voor het evangelisatiewerk in Leeuwarden. Tijdens deze concerten wordt steevast een collecte gehouden voor goede doelen. Het koor repeteert op de maandagavonden van 19.45 uur tot 21.45 uur in de Noorderkerk . U kunt cd 's van het mannenkoor beluisteren en bestellen via de website www.noordermannenkoor.nl

Dick Tukkers