Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Jubilate het grootste
jeugdkoor van Rijssen

RIJSSEN – Met negentig leden in de leeftijd van 6 tot 12 jaar is het jeugdkoor Jubilate van de Gereformeerde Gemeente in Rijssen het grootste jeugdkoor van Rijssen-Holten.

Het jeugdkoor zingt iedere donderdag onder de enthousiaste leiding van dirigent Otto Zwolsman in de Noorderkerk van 18.45 uur tot 19.45 uur. Otto Zwolsman is sinds 1995 dirigent van het koor. De vaste organist tijdens de uitvoeringen van het koor is Han Beverdam.

Het koor geeft per jaar een aantal uitvoeringen, waaronder de zendingsavond in april en met Kerst. Tijdens kerstavond 24 december zingt het jeugdkoor samen met het gemengde koor Cantica in de Zuiderkerk te Rijssen. Ook treed Jubilate op tijdens de Oranje-uitvoering op Koningsdag. Regelmatig ontvangt het koor verzoeken om in en buiten de eigen gemeente op te treden waaronder in bejaarden- en verzorgingshuizen. Met Hervormingsavond heeft het jeugdkoor een live-cd opgenomen samen met het Noordermannenkoor en gemengd koor Cantica, deze cd gaat binnenkort in de verkoop en kost 10 euro. Het batige saldo van de cd is bestemd voor de Theologische School van de Gereformeerde Gemeenten. Vlak voor de zomervakantie half juni houdt het koor een gezellige spelletjeszaterdagmiddag. Deze spelletjesmiddag vindt plaats bij de Jacobus Fruytierschool in Rijssen en is dan teven de afsluiting van het zangseizoen.

Dick Tukkers