Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Koorschool Rijssen is een feit!

Vanmiddag is bij notariskantoor Hölscher & Davids de stichting Koorschool Rijssen opgericht. Deze koorschool bestaat uit jongens- en meisjesklassen.

Vanuit de opleiding ontstaan twee koren, het Rijssens Boys Choir en de Rijssense Girls Choristers. Bestuurslid en artistiek leider Jan-Geert Heuvelman zegt over dit initiatief: "In de gemeente Rijssen wordt veel gezongen, er zijn diverse koren van verschillend niveau. Wat ontbreekt is een kinderkoor waar kinderen met bovengemiddelde talenten op muzikaal vlak worden uitgedaagd om het beste in zichzelf naar boven te halen. Naar aanleiding van mijn voorliefde voor Engelse koormuziek en -traditie, de bewondering voor de twee koorscholen in Nederland en een aantal vragen vanuit de gemeenschap of ik een kinderkoor op niveau zou willen starten, heb ik besloten om per 1 september 2017 te starten met de Koorschool Rijssen."
Stichtingsvoorzitter Elbert Dijkgraaf: "Het is een lang en intensief traject om eindelijk in het concertkoor te komen. Dat zal niet voor iedereen weggelegd zijn. Maar als je dat doel bereikt zing je in een koor dat tot de top-3 van Nederland behoort. Ik hoor louter positieve reacties op dit initiatief, de eerste aanmeldingen zijn al binnen. Rijssen-Holten is niet alleen de MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland, binnen een paar jaar kunnen de ook grote orkesten niet meer om Rijssen heen als ze de bijvoorbeeld de Mattheüs Passion of de Vijfde van Mahler uitvoeren".

Afbeelding