Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

EEN DAG UIT HET LEVEN VAN

Z – zakenvrouw Gerdy Koenderink

ENTER - Even voorstellen Gerdy Koenderink (57) gehuwd met Jan Koenderink. Het in Rijssen wonende echtpaar is sinds 2000 eigenaar van de badkameronderneming Bubbels & Jets in Enter. De zaak is in eigen beheer uitgebreid met een wellness- en keukenafdeling.

De dag uit mijn leven begint op donderdagmorgen om half acht. Heerlijk een kop koffie op het bed van manlief. Even naar het journaal kijken en opstaan. Na het douchen stap ik de auto in. 't Wordt een drukke dag. Er wordt een nieuwe inloop douche/bad-combinatie en twee nieuwe keukens gemonteerd, er komen ook nog twee nieuwe buitenspa's, dus veel werkvolk op de vloer.
In de auto alvast wat telefoontjes die gisteren zijn blijven liggen. Eenmaal op de zaak aangekomen, begin ik met de verlichting aan te doen. Voor je op de stoel zit ben je dan al een kwartier verder. De keukenmonteurs zijn druk met het uitpakken en de rommel stapelt zich op. Direct dozen neer te zetten zodat het papier en het plastic kan worden gescheiden.
Eenmaal achter mijn bureau begin ik met de post en de e-mails. Dan kijken we welke artikelen er op de webshop besteld zijn. Tegen 10 uur gaan we een kopje koffie drinken. De bel gaat , de eerste klanten komen binnen. Er wordt even overlegd wie welke klant helpt. Zelf ga ik altijd naar de laatste klant, daar mijn taken meer de boekhouding en de verwerking van de orders zijn. Vandaag zal ik echter niet achter mijn bureau zitten, want de vragen blijven komen: waar is de deur van de douche/badcombinatie? Waar moet welke keuken komen? Mijn man houdt zich gelukkig bezig met de plekken waar de spa's moeten staan.
Er wordt druk getelefoneerd waar de vrachtwagen nu is, want we moeten op tijd de weg vrij hebben voor de nieuwe spa's. Die zet je niet zo maar als een doos ergens neer. Dat is echt met drie of vier personen aanpakken. Tegen elf uur is alles redelijk op orde. Iedereen is aan het werk en ik ga het dorp in om wat eten te halen. Na de middagmaaltijd wordt er nog gauw even koffie gedronken en iedereen gaat weer aan het werk. Weer een vrachtwagen voor de deur. Wat nu weer? wordt er gevraagd, toch niet nog meer vracht? Nee het zijn geurtjes voor de whirlpool en de sauna. Het zijn er meer dan verwacht, dus direct op de plaats brengen anders staan ze in de weg. Er wordt geroepen: ik moet naar de balie, er staat een meneer die vandaag zijn badkamer heeft gekregen maar de tegels ontbreken. Dat kan gebeuren. Dus die zullen in de loop van de dag wel komen. Ik zal nog even kijken voor de zekerheid hoe laat ze arriveren. Even bellen en ik hoor dat er bij de tegelgroothandel iets fout is gegaan. De tegels zijn op een verkeerd adres bezorgd. We zullen terug worden gebeld. Klant is verschrikt, morgen komt zijn tegelzetter. Meneer even een kop koffie aanbieden en nog even overleggen met de groothandel. Na een kwartier wordt er teruggebeld en gezegd dat vandaag de tegels alsnog zullen worden bezorgd. Eind goed al goed.
Weer telefoon: de vrachtwagen met de spa's is binnen 15 minuten voor de zaak, dus snel opschieten. Tegen 6 uur staan ze er ook netjes in de winkel weer bij. Gauw naar de Chinees eten te halen. Met zijn achten zitten we om half zeven achter de Chinees, even bij komen. Om 7 uur moeten we toch weer door; de winkel is tot negen uur nog open en de laatste hand moet nog worden gelegd aan de keukens.
Even over negen uur gaan de monteurs voldaan weg en kunnen we afsluiten. Tegen half tien zijn we thuis. Lekker even met de hond lopen om uit te waaien en dan lekker even Netflix kijken: ik volg een spannende detective die zich afspeelt in IJsland. Heerlijk ontspannen. Nergens meer aan denken: morgen komt er weer een dag.

Dick Tukkers