Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

HABI Rijssen zorgt voor een
daverend jaarslot van 2016

RIJSSEN - Een van de hoogtepunten van de van de Handelsvereniging HABI Rijssen was de prijsuitreiking op 15 december 2016 bij MKB Nederland in Den Haag. De gemeente Rijssen-Holten kreeg de prijs uitgereikt voor de vriendelijkste MKB-gemeente van Nederland. Volgens Erna Brinks-Ligtenberg van de HABI kan dit van grote waarde zijn voor de middenstand omdat zo'n prijs aantrekkingskracht heeft. "Het is niet uit te sluiten dat hierdoor zakenlieden besluiten om een winkel te betrekken in Rijssen zodat de leegstand nog verder verdwijnt."

Als waardering voor hun inzet ontvingen de HABI en de Holtense Handelsvereniging (HVV) ieder een bedrag van 5000 euro van de gemeente voor het winnen van deze prijs, te besteden aan de aanschaf van een blijvende herinnering die een plaats moet krijgen in Holten en in Rijssen.
Het grootste hoogtepunt heeft de HABI bewaard tot het einde van dit jaar. Op 28, 29 en 30 december vindt er onder de noemer Proef en Beleef een driedaags evenement plaats in een verwarmde tent op het Europaplein in Rijssen. Iedere dag starten er activiteiten 13.00 uur. Op 28 december is er onder het motto Skoef eawn an, want iej kent Riessen neet wier!! een ouderenmiddag om 14.00 uur verzorgd door het Rijssens Museum en een foodtruckfestival. Op 29 december is de Goede Doelenmiddag om 14.00 uur en is er onder andere een Tai chu-demonstatie. Op 30 december is er voor de jeugd om 14.00 een creatieve middag plaats en vanaf 19.00 uur een stamppotbuffet onder de noemer
De HABI was het hele jaar in actie met diverse koopzaterdagen en op de reguliere zaterdagen waren er diverse thema's, de restantenmarkt, vijf zomermarkten onder de noemer Rijssen op Straat en gezamenlijke opruimacties. "Tot slot mocht we in Rijssen het Nationale Kampioenschap Standwerken binnen onze poorten organiseren. We zijn als HABI trots dat wij in zo'n gemeente mogen ondernemen," aldus Erna Brinks-Ligtenberg.

Dick Tukkers