Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Burgemeester Hofland over 2016 en de plannen voor 2017

RIJSSEN-HOLTEN – Wat waren voor burgemeester Arco Hofland van Rijssen-Holten de hoogtepunten van het jaar 2016 en wat zijn de plannen voor het jaar 2017? Burgemeester Hofland wil daar graag wat over kwijt.

"Het hoogtepunt was dat we als gemeente de prijs wonnen van de MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland en Overijssel. Een kroon op jarenlang hard samenwerken met onze ondernemers. Door samen de schouders er onder te zetten brengen we het ondernemersklimaat op een hoger niveau. Daar ben ik trots op. Vaak word mij gevraagd wat nu eigenlijk het geheim is van ondernemend Rijssen-Holten? Dan zeg ik: door hard werken, elkaar wat gunnen en vragen van ondernemers zeer serieus nemen, dat zijn zaken die kenmerkend zijn voor ons ondernemerschap. In Rijssen-Holten zijn vele sterke familiebedrijven waardoor het ondernemerschap diep geworteld is en zijn uitwerking en omvang ook kent op regionaal, landelijk en zelfs internationaal terrein."
Er staan grote plannen op stapel voor het jaar 2017. "Voor een periode van drie jaar investeren we veel geld in het project Rijssen-Holten Werkt! Dit project is de opvolger van het Deltaplan en biedt een goed perspectief om in onze gemeente te werken, het versterkt onze plaatselijke economie en lokale arbeidsparticipatie. Ook realiseert het opleidingen die aansluiten bij de vraag vanuit het bedrijfsleven. Een krachtig project."
Wat betreft de woningbouw volgend jaar gaat Rijssen-Holten ook krachtig voorwaarts. "We leveren tussen de 140 en 150 woningen op. Grootste bouwlocaties zijn Het Opbroek in Rijssen en De Kol in Holten. Ook starten we met het opstellen van het bestemmingsplan Het Opbroek fase 2. Verder verwachten we in maart 2017 de Woonvisie 2017-2021 ter vaststelling bij de gemeenteraad neer te leggen. Daarnaast zijn er veel initiatieven voor de bouw op diverse inbreidingslocaties in het centrum van Rijssen en in de kern van Holten. Daaraan is te zien dat de crisis in de woningmarkt gelukkig voorbij is en dat ondernemers weer plannen durven aan te pakken. Dat is goed voor onze inwoners en de ondernemers."
Over mogelijke en wenselijke veranderingen zegt Hofland: "Graag zie ik in 2017 dat we stappen gaan zetten samen met de brandweer en de betrokken bewoners om de brandveiligheid op de Borkeld te vergroten. Vooral daar waar het gaat om de vluchtroutes en de brandgangen. Verder wil ik graag dat we met z'n allen, horeca, sportkantines, ouders, ons nog actiever inzetten om het gebruik van alcohol onder jongeren terug te dringen. Helaas blijkt herhaaldelijk nog uit onderzoek dat jongeren uit onze gemeente nog altijd te gemakkelijk aan alcohol kunnen komen."
Wat heeft de burgemeester het afgelopen jaar het meest geraakt? "Mijn herbenoeming. Ik ben dankbaar dat de gemeenteraad opnieuw het vertrouwen in mij heeft uitgesproken. Ik kijk ook de komende jaren uit naar de plezierige samenwerking met onze inwoners, verenigingen, instellingen, kerken en het bedrijfsleven. Zij zijn het die de veelkleurigheid van onze samenleving maken en daar blijf ik mij heel graag voor inzetten. Ook namens mijn vrouw Rhea wens ik iedereen een gezegende Kerst, een goede jaarwisseling en een voorspoedig 2017 toe!"

Dick Tukkers