Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Boek Vensters op Rijssen II verschijnt najaar 2017

RIJSSEN – Het tweede deel van het boek Vensters op Rijssen komt niet begin dit jaar maar in het najaar uit. Na een grondige gedachtewisseling is hiertoe besloten door de Stichting Historisch Oarfgood Riessen die bestaat uit de schrijvers (op de foto van links naar rechts) Gerrit Kraa, Jan Slofstra, Gerrit ten Wolthuis, Wim ter Harmsel, Karel van der Meer en Gerrit Dannenberg (niet op de foto).

Voorzitter Jan Slofstra zegt dat het steeds de bedoeling is geweest om de uitgave van het boek, met de werktitel Vensters II, niet al te ver in de tijd op te schuiven. "Er zijn kwesties onderzocht, uitgediept en mensen geïnterviewd en dan moet je met zo'n publicatie niet al te lang wachten, want dan blijf je aan het actualiseren. Maar we zijn toch tegen onze eigen grenzen aangelopen. De verhalen zijn grotendeels gereed, maar het zoeken van illustraties en de tekstcorrectie nemen meer tijd in beslag dan we aanvankelijk gedacht hadden. Ook dit boek moet een goede afwerking krijgen en daarom hebben we besloten de uitgave een half jaar op te schuiven."
Volgens Slofstra bestond er binnen de schrijversgroep eerst nog enige twijfel of er voor het nieuwe boek wel genoeg lezenswaardig materiaal voor handen zou zijn. "Deel I is tenslotte ook ontstaan uit materiaal waarvoor in de canon van Rijssen geen plaats was. Maar al schrijvend en verzamelend blijkt er juist een overvloed aan interessant materiaal te zijn. Sterker nog: Vensters II zit zo goed als vol met verhalen en weer moeten er onderwerpen en materialen blijven liggen. We overwegen ook om andere, kleinere uitgaven te verzorgen begin 2017, maar daar zijn we nog niet helemaal uit," aldus Slofstra.