Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Prijzen voor jeugd-etalagewedstrijd postzegeltentoonstelling

RIJSSEN - Donderdag 29 december vond bij De Poort Boek & Kantoor aan de Bouwstraat 8 de prijsuitreiking plaats van de jeugd-etalagewedstrijd. Deze wedstrijd werd gehouden in het kader van het 40-jarig jubileum van postzegelvereniging 'n Poszeagel in Rijssen.

De deelnemers aan deze wedstrijd konden een wedstrijdformulier afhalen bij pand Elsenerstraat 10 in Rijssen. In de etalages van de 23 deelnemende winkeliers in het centrum van Rijssen stonden genummerde A3-postzegels. Op het wedstrijdformulier moest het nummer van de A3-postzegels corresponderen met de vragen die waren gesteld op het wedstrijdformulier.
Er werden 40 wedstrijdformulieren afgehaald en er werden 38 wedstrijdformulieren ingevuld ingeleverd. De eerste prijs met 0 fouten was voor Lisa Schuurman, Enterstraat 224 en voor Aron en Henk van Wingerden, Baankamp 33, ook 0 fouten. Derde prijzen waren er voor Femke ten Bolscher, Tim Pluimers, Daniƫlle Voortman, Nienke Voortman en een troostprijs voor de 3-jarige Ruben ten Bolscher.
Naast deze wedstrijd konden de bezoekers van de tentoonstelling raden hoeveel postzegels er zaten in een fles die stond opgesteld tijdens de tentoonstelling. De fles bevatte 6224 postzegels. Prijswinnaars waren K. Baan, Grutto 19. Hij vulde een hoeveelheid van 6285 postzegels in. Harry Wolterink uit Goor schatte 7000 postzegels en Annemarie Haase was met 5025 postzegels goed voor de derde prijs. De postzegeltentoonstelling werd bezocht door 282 bezoekers en de kinderen van basisschool de Ronde Maat. Het bestuur van 'n Poszeagel hoopt dat door het houden van deze tentoonstelling de interesse van jong en oud is gewekt om lid te worden van de postzegelvereniging.

Dick Tukkers