Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Bekende pianist Severin von Eckardstein in Parkgebouw

RIJSSEN - In de komende periode speelt de wereldberoemde pianist Severin von Eckardstein maar twee keer een concert in Nederland waarvan één keer op donderdag 19 januari in het Parkgebouw Rijssen!

Een pianist die doet denken aan Arthur Rubinstein en Sviatoslav Richter! Het NRC handelsblad schreef over Severin von Eckardstein het volgende: ''de overgevoelige Von Eckardstein legt zijn ziel en zaligheid in ieder noot en hij bereikt daarmee sublieme momenten. Zijn verfijnde, intense, poëtische en individuele spel doet denken aan de grote pianisten uit het verleden, zoals Arthur Rubinstein en Sviatoslav Richter. Er klinkt onvervalste romantiek en eeuwen Europese beschaving door in zijn spel''. Dit naar aanleiding van zijn recital in Amsterdam in de serie Meesterpianisten enkele jaren geleden. In 2003 won hij op overtuigende wijze de Koningin Elisabeth Wedstrijd in Brussel. De jury was unaniem. Op zondag 22 januari speelt hij weer in het Concertgebouw in Amsterdam, maar eerst komt hij naar Rijssen om te spelen met het zelfde programma.
In de prachtige, sfeervolle Herman Wessels zaal van het Parkgebouw Rijssen werd afgelopen voorjaar een uniek akoestisch systeem gebouwd. Dit systeem zorgt er voor dat het Parkgebouw zich kan meten met de beste concertzalen in Europa. Reden te meer om een bijzonder klassiek programma neer te zetten. Von Eckardstein is één van de grootheden in dit programma.
Von Eckardstein speelt de prachtige Fantasiestücke, opus 12 van Robert Schumann met vele alledaagse stemmingen die iedereen direct herkent. 'Gaspard de la Nui't van Ravel is geschreven naar aanleiding van de gelijknamige gedichtenbundel van de grote Franse dichter Aloysius Bertrand. Na de pauze trakteert hij u op een aantal Klavierstücke van Johannes Brahms en tot slot speelt hij een sonate van de Russische componist Nikolai Medtner, een vriend van Rachmaninov. Medtners muziek klinkt dan ook zeer romantisch in de Russische en Franse traditie.
Aanvang 20.00 uur. Tickets a 19,50 euro (exclusief € 0,50 verenigingskosten) zijn verkrijgbaar via www.parkgebouw.nl of aan de theaterkassa (op werkdagen tussen 09.00 en 16.00 uur).