Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Kleurrijke overzichtsexpositie bij Galerie Tolg'Art in Wierden vanaf donderdag 5 januari

Galeriehouders Johannes en Jannie Dollen van Tolg'Art in Wierden houden de komende weken een kleurrijke overzichtsexpositie van kunstenaars die in Tolg'Art hebben geƫxposeerd. Deze zogenaamde Wintersalon is te bezichtigen vanaf donderdag 5 januari. De exposanten zijn onder meer de beeldende kunstenaars Sari Piek, Eric Schutte, Margreet Boonstra, Marjolein Terwindt, Laura Rominu, Janneke Hengst en Jelle Schotanus. De informele vernissage, tevens nieuwjaarsborrel, is zaterdag 7 januari om 14.00 uur. Deze overzichtsexpositie loopt tot en met 11 februari 2017.

Volgens Johannes Dollen stelt Tolg'Art de kunstenaars in de gelegenheid nog eens breed uit te pakken. "De Wintersalon is voor ons en de exposanten een jaarwisseling op kunstzinnig gebied. Het is een overzichtsexpositie waarin we terugkijken op alles wat hier het afgelopen jaar te zien was en natuurlijk wordt ook vooruitgekeken naar wat komen gaat. Maar vooral ook een feest van herkenning voor exposanten en kunstliefhebbers." Het publiek kan genieten van schilderijen, glasobjecten, keramiek, beelden en sieraden.
Tolg'Art heeft na zijn tienjarig jubileum, welke uitbundig werd gevierd in 2015, opnieuw een bruisend jaar achter de rug. "Maar de glans van het tienjarig jubileum was in het jaar 2016 nog goed te merken," zegt Dollen. "Het was voor veel trouwe en ook veel nieuwe bezoekers een aanleiding om toch eens een bezoek te brengen aan onze galerie. En ja, daar gaat het natuurlijk om. Het is mooi om zelf van kunst te genieten, maar ook om anderen in aanraking te brengen met kunst. Daar doen we het ook in het jaar 2017 weer voor."

Afbeelding