Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Maak van de Twentse Agenda geen Twents Theater

RIJSSEN – "Maak van de Agenda van Twente geen Theater van Twente!" Dat zei burgemeester Arco Hofland maandagmiddag op de nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis van Rijssen-Holten, die zich afvroeg of iedere Twentse gemeente tien of 12 euro per inwoner op tafel wil en kan leggen om voor de nieuwe toekomstplannen. Hofland stelde vast dat heel bestuurlijk Twente van de leg lijkt te zijn omdat de Agenda van Twente nu afloopt.

Hij was overigens bereid om tóch wat positiefs te zeggen over de nieuwe Agenda van Twente die eraan staat te komen. "Het is waardevol om de samenwerking en de verbinding te zoeken op onderwerpen die zich daarvoor lenen, zoals arbeidsmarktbeleid, acquisitie, recreatie en toerisme of lobby. Belangrijk daarbij is dat het bedrijfsleven met de kennisinstellingen kiest voor een profilering als hightech Regio Twente. Ik ben benieuwd naar de bijdrage van de Regio Twente om de Agenda van Twente mogelijk te maken. Maar, laten we vooral oppassen dat die Agenda van Twente geen Theater van Twente wordt."
Hofland wenste Twente heel veel Rijssen-Holten toe. "Dat wil zeggen: wees nuchter, betrokken, realistisch, stel concrete doelen en wees vooral relativerend met humor. Geen vergezichten over 2050, maar eerst eens de dingen met elkaar regelen die dichtbij en concreet zijn. Een agenda ópbouwen in plaats van nu al alles voor 10 jaar vast te leggen," aldus Hofland.