Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Deze week starten we met een nieuwe serie genaamd: Mijn School! In deze serie vertellen basisschoolleerlingen uit de hoogste groep over hun school.

Mijn School door Ismail Akdemir uit groep 8 van de Salto

RIJSSEN - Wij hebben als enige school in Rijssen een continurooster. Dat betekent dat we op school eten met onze eigen juf, dan hoef je niet naar huis voor het middageten. Op maandag hebben we huiswerkbegeleiding, dan kun je na school je huiswerk meenemen of maken. Het moet niet, maar het mag. Als je iets niet snapt, dan kan je ook komen.

We zijn de enige school in Rijssen die MI heeft: Meervoudige Intelligentie (Howard Gardner, 1983). Bij MI moet je antwoorden zoeken op vragen over geschiedenis, aardrijkskunde of natuur. We werken met projecten van 4 tot 6 weken. De leerkracht geeft elke week eerst een leerkrachtles, zodat je informatie krijgt over het onderwerp. Daarna ga je zelf aan de slag met de kaarten. Je kan dit op je eigen manier doen, op de manier waarop jij het beste leert. Je hebt verschillende soorten kaarten van de acht intelligenties: Doe als je het leuk vindt om met allerlei materialen iets te maken; Getallen als je rekenen leuk vindt; Denk als je je hersenen wilt kraken; Samen als je iets samen wilt doen; Muziek als je houdt van muziek; Natuur als je een echte avonturier bent; Taal als je houdt van verschillende soorten taal en lezen; Kijk als je houdt van kijken naar vogels of natuur. We gebruiken daarbij boeken, internet, knutselmaterialen, natuur en maken uitstapjes naar een museum of het bos. De juf helpt door te vragen hoe je het antwoord hebt gevonden en wat je erover kunt vertellen of wat je nog zou kunnen verbeteren. Ieder kind moet aan het eind van het thema aan de klas presenteren wat het heeft geleerd of gemaakt en de toetsvragen goed kunnen beantwoorden.
Door het zelf te doen, vind je het leuker, leer je het meeste, wil je steeds meer ontdekken en kun je het ook beter onthouden. Obs de Salto is de enige openbare school van Rijssen met 10 leerkrachten. De school ligt vlakbij het bos aan de Keizersdijk 25a in Rijssen.
Wie meer wil weten van deze bijzondere en gezellige school kan kijken op www.obsdesalto.nl

Dick Tukkers