Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Oudejaarsdag op de verpleegafdeling van Maranatha

RIJSSEN – Hulde aan alle medewerkers in de zorg die tijdens feestdagen niet in hun huiselijke kring konden zijn. De medewerkers van Woon-Zorgcentrum Maranatha, Dineke Pongers, Annette Pastoor en Petra Zonnebeld gunnen ons een kijkje achter de schermen.

"In de zorg is het werken met de feestdagen heel normaal," zeggen de verpleegkundigen. "Ook je thuisfront went hieraan, werken op ongewone tijden hoort nu eenmaal bij ons beroep. Ook op Oudejaarsdag. Maar ook dan maken we het op onze afdeling in Maranatha natuurlijk ook heel gezellig. De bewoners genieten van de oliebollen en appelbeignets. Na de oudejaarskerkdienst genieten ze nog heerlijk van een visschotel en een glaasje advocaat. Ook voor de bewoners is het eigenlijk een gewone dag, omdat vaak aan hen voorbijgaat waar het eigenlijk om gaat. De meesten willen dan ook op Oudejaarsdag het liefst op tijd naar bed."
Dineke, Annette en Petra: "Wij wensen iedereen, namens de bewoners en het personeel van de afdelingen Iris en Orchidee, het allerbeste toe voor 2017."

Dick Tukkers

Afbeelding
Afbeelding