Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Viool en orgel in de Brusselzaal in Rijssen

RIJSSEN – De nieuwe Stichting Stadsmuziek Rijssen organiseert een eerste concert in 2017 op donderdag 26 januari in de Brusselzaal van het stadhuis van Rijssen. Aanvang 20.00 uur. Stadsorganist Dick Sanderman en violiste Christianne Mosterd-van den Berg treden samen op.

Op het programma staan onder meer de vioolsonate in h moll (BWV 1014) van Bach, een orgelsonate van Bellini, luchtige orgelmuziek van Lloyd Webber en Rawsthorne en romantische vioolmuziek van Rheinberger.
Beide musici ontmoetten elkaar vorig jaar tijdens een televisieopname van het programma Nederland Zingt in het Brabantse Uden, waar Dick Sanderman de koor- en samenzang begeleidde en Christianne Mosterd als violiste te zien was. Ze spraken daar af om gezamenlijk een stadhuisoptreden in Rijssen te verzorgen.
De toegang is gratis, maar ter bestrijding van de onkosten kan bij de uitgang een vrije gift worden gegeven. De organisatie wijst erop dat ook de onkosten voor de concerten toenemen. Volledig vrijblijvend en zeer vriendelijk verzoeken wij u om als richtbedrag van uw bijdrage te denken aan minimaal 5 euro. Wetend dat u voor een vergelijkbaar concert in den lande een veelvoud daarvan dient af te rekenen.