Afbeelding
Foto: Tabitha Sijnja

Onderzoek wijst uit dat
Stroekeld verkeersveilig is

RIJSSEN – Op basis van een uitgevoerd verkeersonderzoek komen burgemeester en wethouders van Rijssen-Holten tot de conclusie dat de Stroekeld verkeersveilig is. In het verleden waren klachten bij de gemeente ontvangen dat er te hard gereden zou worden en dat de drie fietsoversteekplaatsen niet veilig zouden zijn.

Een woordvoerder van de gemeente zegt dat vanuit de Fietsvisie Rijssen-Holten in 2014 een Quick scan is uitgevoerd voor de fietsoversteken. Hierbij is ook gekeken naar de zichtbaarheid van de fietsoversteken. Vanwege de Quick scan zijn eind 2014 verbeter maatregelen uitgevoerd. Na uitvoering van de verbeter maatregelen bleef de fietsoversteek ter hoogte van de Maatgraven nog steeds onveilig. Begin 2016 is hier een signaleringssysteem geplaatst. Daarna zijn hier geen ongevallen meer geweest.
Ook de snelheid van het verkeer is gecontroleerd. Er zijn door de gemeente en Veilig Verkeer Nederland snelheidsmetingen gehouden. De resultaten gaven geen aanleiding tot het treffen van nieuwe maatregelen. Er zijn geen geregistreerde ongevallen op de wegvakken. Om al deze redenen trekt het College de conclusie dat de verkeersveiligheid op de Stroekeld voldoende is.