Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Restaurant Schwarzwald mag bos officieel gebruiken

RIJSSEN – Als Burgemeester en Wethouders hun zin krijgen, mag Restaurant & Partycentrum Het Schwarzwald aan de Markeloseweg het bosperceel (blauw omrand) achter de horecagelegenheid ook officieel gebruiken.

Het perceel is al zo'n 15 jaar in gebruik door de horecaonderneming waar ook huwelijken worden voltrokken en teambuildingsactiviteiten worden gehouden. Het bosperceel is in gebruik als trapskelterbaan en midgetgolfbaan. Om dit ook officieel mogelijk te maken moet het bestemmingsplan worden aangepast. Daarvoor heeft ondernemer Hoogland nu een aanvraag ingediend en burgemeester en wethouders willen daaraan meewerken.
Hoogland heeft de horecaonderneming zo'n negen jaar geleden gekocht en toen was het bosperceel al volop in gebruik. Volgens het College heeft het bosperceel weinig natuurlijke waarde. Er staan nagenoeg alleen bomen, grotendeels dennen. De ondergrond is schraal en er groeit weinig. Voorwaarde voor de ondernemer is wel dat hij het aanzicht van zijn terrein verbetert. Hoogland is daartoe bereid. Ook de provincie Overijssel heeft het perceel bekeken en gaat akkoord met de aanpassing. Voor het totale perceel wordt nu een landschapsplan opgesteld. De commissie grondgebied buigt zich binnenkort over de plannen.