Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Open Huis bij Reggesteyn vestiging Noetselerbergweg

Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen of er moeten belangrijke keuzes gemaakt worden: de komende weken gaan leerlingen van groep 8 kiezen waar ze na de zomervakantie naar school gaan. Een bijzondere en spannende keuze! Daarom houdt CSG Reggesteyn in januari en februari op alle vestigingen Open Huis. De vestiging aan de Noetselerbergweg bijt het spits af. "Op woensdag 18 januari staan we voor u klaar om u te ontvangen op onze school", aldus Geurt Bolderman, directeur van de vestiging Noetselerbergweg. "Om een zo goed mogelijk beeld te geven van de mogelijkheden die Reggesteyn biedt, hebben we een breed en gevarieerd programma samengesteld", aldus de directeur.

Reggesteyn biedt naast het reguliere onderwijsaanbod ook veel mogelijkheden voor het volgen van extra (keuze)vakken. En natuurlijk hoort hier een goede begeleiding vanuit de school bij. U kunt bijvoorbeeld denken aan het behalen van extra certificaten bij de talen. Maar ook aan het begeleiden en faciliteren van topsporters of van leerlingen die een eigen onderneming willen starten. Bij Reggesteyn is heel veel mogelijk. Van brugklas tot eindexamen geldt: prima persoonlijke begeleiding zodat je goed voorbereid wordt op de toekomst.

Extra mogelijkheden

"Reggesteyn legt de nadruk op maatwerk, voor elke leerling en op elk niveau. Met alle ruimte voor het maken van eigen keuzes. Dat is één van onze belangrijke speerpunten", zegt Geurt Bolderman. "Zo hebben we bijvoorbeeld een gecertificeerd Technasium, een opleiding waarbij leerlingen voor een bedrijf een ontwerp maken voor een bepaald product. Maar ook kunnen leerlingen wereldwijd erkende talencertificaten behalen zoals bij Cambridge Engels, Goethe Duits of Delf Scolaire voor Frans". Daarnaast zijn zowel binnen als buiten de school vele initiatieven voor leerlingen die toch iets meer willen dan alleen de normale vakken, bijvoorbeeld op het gebied van kunst, sport, fotografie of het meedoen aan debatwedstrijden. Daar wordt door leerlingen met veel enthousiasme aan deelgenomen.

Beleef Reggesteyn

Tijdens het Open Huis kunnen ouders en leerlingen niet alleen horen, maar juist ook beleven wat Reggesteyn allemaal te bieden heeft. Docenten en leerlingen staan voor u klaar om u te ontvangen en u op alle fronten een goed beeld te geven van de school. Docenten kunnen uw vragen beantwoorden over de vakken en inhoudelijke onderwerpen, leerlingen over hun persoonlijke ervaringen. Bij Reggesteyn is veel mogelijk en daar willen we u tijdens het Open Huis graag over vertellen!

Sfeer is belangrijk!

Een goede sfeer is erg belangrijk binnen Reggesteyn. Daarom willen we tijdens het Open Huis niet alleen een goed beeld geven van het onderwijs en alle mogelijkheden die we bieden, maar vooral ook van welke mensen er werken en hoe de sfeer is op school. Reggesteyn is een christelijke scholengemeenschap waarbij respect en veiligheid voorop staan. We hebben veel aandacht voor waarden als eerlijkheid, openheid, vertrouwen en saamhorigheid. We organiseren allerlei activiteiten voor en met elkaar. Iedereen hoort erbij en samen bereik je meer. Reggesteyn verbindt.

Maatschappelijk verbonden

Reggesteyn is als school maatschappelijk erg verbonden met de regio. Door het organiseren van diverse activiteiten bereiden we leerlingen voor op een toekomst in onze maatschappij. Dat is onze kracht. We werken samen met het bedrijfsleven en maatschappelijke instellingen om dit te realiseren. Leerlingen kunnen hier niet alleen hun talenten ontdekken, maar ook bewuster een keuze maken die goed aansluit op een vervolgstudie of de arbeidsmarkt van de toekomst. Dit geeft elke leerling de kans mee te doen op de positie waar hij of zij het beste past en op de plek die het meeste voldoening oplevert.

Noteer in uw agenda!

CSG Reggesteyn heeft zowel in januari als in februari Open Huis:
- Vestiging Noetselerbergweg, woensdag 18 januari 15.30 – 20.30 uur (voor iedereen)
- Vestiging Willem de Clercqstraat, woensdag 25 januari 18.30 – 21.00 uur (voor iedereen)
- Vestiging Rijssen, woensdag 1 februari 14.30 – 16.30 uur voor leerlingen en ouders. Van 18.00 – 20.30 uur voor iedereen.
Kijk voor meer informatie op www.reggesteyn.nl