Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Ook in het nieuwe jaar weer erelinten voor Hertruiters

HELLENDOORN - Het nieuwe jaar 2017 is voor de ruitersport begonnen met het samengaan van ponyclub 'de Hertruitertjes' en rijvereniging 'de Hertruiters' tot PSV Hertruiters. Voortaan dus een vereniging. De samenwerking zal nog intensiever worden. Dat zal straks als de nieuwe manege er staat tot uiting komen in de evenementen die georganiseerd gaan worden.

Ook voor verschillende ruiters is het nieuwe jaar succesvol van start gegaan. Nické Miskotte wist het oude jaar nog perfect af te sluiten door tijdens het 'oliebollen' indoor dressuur te Bathmen op 28 december een eerste prijs te halen met haar pony Brouwershaven's Diva in de klasse L2 cat. CDE. Tijdens de Sallandse Ruiterdagen op 2 en 3 januari reed Noortje ten Cate met haar pony Macho mee in de klasse B categorie C. Ze reed een mooi foutloos parcours met een beoordeling van de jury van 77 stijlpunten. Hierdoor mocht ze de vijfde prijs in ontvangst nemen en bemachtigde ze een plekje in de finale. Hier reed ze ook mooie parcoursen maar viel ze net buiten de prijzen.
Malika Elshof zadelde haar pony Silver King voor de Turfhorst Bokaal die verreden werd in Wezep. Ze startte in de klasse M1 dressuur cat. CDE. Ze reed twee hele nette proeven en kreeg hiervoor 196 en 203,5 punten van de jury. In het sterke deelnemersveld wist ze hiermee een vierde prijs in de wacht te slepen en belandde ze net niet in de finale. Tiemen Ekkel spong met zijn pony Fleur tijdens het impuls-springen in Delden een mooie foutloze en snelle ronde en mocht zijn prijs; een koptelefoon en een erelint in ontvangst nemen.

Afbeelding