Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Oliebollentoernooi 2017 bij Sportclub Rijssen

RIJSSEN - Afgelopen zaterdag 7 januari was het weer zover: Het oliebollentoernooi bij Sportclub Rijssen. Ze hadden dit jaar 16 mannen teams die verdeeld werden over 4 poules. Het had de vrijdag gesneeuwd en door de vorst bleef de sneeuw mooi liggen, waardoor iedereen een ouderwets tafereel te zien kregen bij het oliebollentoernooi. Voetballen in de sneeuw, heerlijk traditioneel, zoals het hoort met dit toernooi.

In het begin hadden de teams nog wel moeite met de sneeuw maar naarmate het toernooi vorderde werd er ook meer gescoord. De wedstrijden duurden 20 minuten, wat een mooie lange pot voetbal betekende. In 1 wedstrijd werd er maar liefst 28x gescoord, waarbij de score 24-4 werd en in een andere wedstrijd werd het 24-0. Doelpunten genoeg dus voor de bezoekers.
De inwendige mens was deze dag ook niet vergeten, met oliebollen van Tijink waarmee de jeugd gesteund wordt, hadden we voor een traditionele snack gezorgd. Verder was er nog heerlijke snert van Huuskes geregeld die zeer goed in de smaak viel bij allen. Speciaal vanwege het koude weer had de supportersvereniging een verwarmend vuurkorfje neergezet waar men heerlijke borreltjes Jagdlikör kon drinken. Deze werden door alle teams heerlijk weggetikt.
Het toernooi verliep sportief en gezellig, precies waar het bij het oliebollentoernooi om draait. Gezelligheid met een lekker potje voetbal. Tot half 4 werd er gevoetbald in de poule fase en hierna begonnen de finales. De finale was tussen twee teams van RV 4 en twee teams van SC rijssen 1.
Iedereen ging douchen en maakte zich op voor de Doarde Helfte, waar DJ Ruud van Losser ons de hele middag verwende met zijn muziek, maar later bleken er ook andere DJ's aanwezig in de zaal die de controle af en toe overnamen. Het was gewoon gezellig, de kantine was goed vol en het kantinepersoneel bediende iedereen goed. Zo ging het nog uren door en werd deze dag op een mooie manier afgesloten.

De supportersvereniging spreekt dan ook over een geslaagde middag en kijkt alweer uit naar volgend jaar, waar het dit jaar wel weer plaats zal vinden op de laatste zaterdag van het jaar, namelijk zaterdag 30 december! Noteer deze dus alvast. Voor nu gaan we eerst op naar zaterdag 28 januari met de crazy bingo waar we iedereen uitnodigen om mee te doen met deze middag vol bingo spektakel. De bingo begint om 15:00 in de kantine van Sportclub Rijssen. Voor meer informatie zie: www.sportclubrijssen.nl

Afbeelding