Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Sfeervol café
Spekhorst bakermat
van gezelligheid

RIJSSEN - Wie in Rijssen en verre omgeving kent niet het vanouds bekende Café Spekhorst? Al ruim 140 jaar gevestigd op de hoek Grotestraat-Rozengaarde in Rijssen.

Eigenaar is Wim Spekhorst, in 1954 in het pand boven het café geboren. Opgegroeid in en met de zaak. Hij runt nog steeds met veel plezier het café en de naast het café gelegen slijterij waar hij een scala aan drank, dranken en drankjes verkoopt. Uiteraard ook de overbekende BS Jenever.
Vanuit de hele regio en zelfs uit het land komen liefhebbers van een fluweelzachte borrel dit drankje halen om er volop van te genieten.
Gezelligheid staat hoog in het vaandel bij Wim Spekhorst. Dat merken zijn gasten ook, want Wim sponsort niet alleen de Shantyclub Riessen, maar is ook al 25 jaar sponsor van het zelfde elftal van Excelsior.
Wim heeft onder zijn eigen naam een biljartclub en een dartvereniging in zijn café. Ook de supportersvereniging Riessen van de aanhangers van FC Twente heeft als bakermat Café Spekhorst. De bussen met bestemming Enschede vertrekken vanaf Spekhorst en de supporters komen na afloop van het evenement weer terug op het thuishonk om samen gezellig van elkaars verhalen te genieten.
Deze supporters zijn lid zijn van allerlei clubs uit Rijssen en omgeving, maar vanwege hun gezamenlijke clubliefde beleven ze met elkaar gezelligheid en vriendschap bij Spekhorst. Ook de jaarlijkse sportverkiezing van Radio 350 vinden sinds twee jaar plaats bij Spekhorst. "Dat geeft een gezellige drukte," benadrukt Wim.
Door de jaren heen ademt het interieur van het café de sfeer van vroeger. Het café heeft nog altijd de charme van toen en moderne dingen zouden er misstaan. Het is een lust om met de eigenaar van café Spekhorst in gesprek te raken over onder andere zijn jachtverhalen, want naast zijn werk is hij, net als zijn voorvaderen, een verwoed jager in binnen- en buitenland. Een bezoek aan dit café en een gemoedelijk praatje met de eigenaar zijn zeker volop de moeite waard.

Dick Tukkers