Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Alexanderschool doet
aftrap bij schoolbowlen

RIJSSEN - Vrijdag de 13e gaf groep 7 van de Willem Alexanderschool de aftrap voor het schoolbowlen. Deze groep supersportieve jongens en meiden trotseerden de sneeuw en kwamen op de fiets naar Het Witte Hoes. Ze hadden er ontzettend veel zin in.

Allereerst kregen ze van Elco Gorter een uitleg over de bowlingsport. Hij vertelde hen zelfs een stukje bowlinggeschiedenis, dat terug gaat tot in de Griekse oudheid. Ook gaf hij uitleg over de pins en de bowlingballen. Elco liet hen zien hoe deze er van binnen uit ziet en vertelde hoe ze worden gemaakt.
Uiteraard waren de kinderen erg nieuwsgierig naar wat Elco zelf al heeft gepresteerd en met gepaste trots mocht hij vertellen dat hij toch al eens Nederlands Kampioen Bowlen was!
Daarna begon het echte werk, want ze wilden maar wat graag de "meester" in actie zien. En ja hoor, gelijk de eerste worp was prachtig raak, alle pins om!! Na nog wat tips van Elco, konden ze dan zelf aan de slag. Er werd door een aantal kinderen goed gegooid en de aanwijzingen van Elco schenen te werken. Mooi om te zien was vooral dat het geen onderlinge strijd was, maar dat men ook juichte als een klasgenoot een spar of strike gooide. Al met al kunnen we als organiserende Stichting Sportdorp en Het Witte Hoes nu al wel zeggen dat dit een geslaagde opening was van een mooie sportmaand!
Aan het einde van het evenement zal Elco Gorter bekend maken wie van de jongens en meisjes bowling-kampioen van Rijssen zijn geworden en welke bowlers er mee mogen naar het NK-schoolbowlen in Hoofddorp.