Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Burgemeester Hofland blij met prestigieuze nominatie

RIJSSEN – Burgemeester A. Hofland van Rijssen-Holten is trots op de nominatie van zijn gemeente voor de titel Best Bestuurde Decentrale Overheid van 2016. Vanmiddag liet hij weten bijzonder in zijn sas te zijn met de prestigieuze plaatsing. Het vakblad Binnenlands Bestuur heeft vijf lagere overheden genomineerd. Rijssen-Holten is genoemd, samen met het Waterschap Vallei en Veluwe, de provincie Zuid-Holland, de gemeente Breda en de gemeente Molenwaard waar burgemeester Dirk van der Borg, oud-gemeentesecretaris van Rijssen, de scepter zwaait.

Uit de motivatie komt naar voren dat Rijssen-Holten in staat is om vanuit mogelijkheden te denken en zich bestuurlijk kenmerkt door een aanpak die recht door zee en helder is. "Een bij uitstek geschikte plek voor ondernemers, inwoners en toeristen. En als een ander dat zegt, zijn we daar bijzonder blij mee, aldus Hofland, die vandaag zijn ambtenaren royaal van feestgebak heeft voorzien.

Nominaties

De nominaties komen tot stand op basis van enquêtes die het vakblad Binnenlands Bestuur gehouden heeft. Er worden ook verkiezingen gehouden van de beste bestuurder van Nederland. Een titel die burgemeester Aboutaleb van Rotterdam al te beurt is gevallen. Ook wordt de beste bestuurder van een kleine gemeentes gelauwerd en de beste jonge bestuurder van Nederland. Op 26 januari tijdens het Nieuwjaarsevenement Kompas 2017 maakt minister Plasterk de winnaars bekend in het provinciehuis in Utrecht.