Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Erfgoed strijdt om
Geschiedenis Online Prijs

RIJSSEN - De website Erfgoed Rijssen-Holten genomineerd voor de Geschiedenis
Online Prijs. De deelnemers aan de site, de Oudheidkamer Hooltn, het Rijssens Museum en de gemeente Rijssen-Holten, roepen iedereen op Erfgoed Rijssen-Holten met hun stem te steunen. Stemmen kan via de website
www.geschiedenisonlineprijs.nl tot
9 februari.

Alle Nederlandse websites en apps die geschiedenis als onderwerp hebben, kunnen meedingen naar de Geschiedenis Online Prijs. De jury kijkt naar de kwaliteit van de uitvoering, maar ook naar verrassende en creatieve onderliggende ideeën. Op die manier maken zowel professionele organisaties als enthousiaste vrijwilligers een kans op het winnen van de Geschiedenis Online Prijs van dit jaar.

Prijzen

De drie beste websites of apps krijgen een prijs. De eerste prijs bestaat uit een bronzen beeldje van kunstenares Gonneke van Echten dat de geschiedenis op internet uitbeeldt. De tweede en derde prijs bestaan uit een boekenselectie.
De Geschiedenis Online Publieksprijs heeft ook drie prijzen: hoofdprijs is een bedrag 1250 euro, nummer twee krijgt 750 euro en nummer 3 ontvangt 500 euro. Het publiek kan op meerdere websites stemmen.

Afgelopen jaar

Bij de vorig wedstrijd in 2015 hebben zich zo'n 200 historische websites aangemeld en ruim 21.000 mensen hebben een geldige stem uitgebracht. De websites die zich hadden aangemeld voor de Geschiedenis Online Prijs 2015, waren zeer divers en kwamen uit alle windstreken. De Geschiedenis Online Prijs kent een Juryprijs en een Publieksprijs. De jury van de Geschiedenis Online Prijs wordt voorgezeten door historicus Ad van Liempt.

Stemmen

Stemmen kan via www.geschiedenisonlineprijs.nl