Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Streektaal in Stijl in Hellendoorn donderdag 19 januari

HELLENDOORN – De stichting Twentaal en Kreenk vuur de Twentse Sproak (KTS) houden donderdag 19 januari een Streektaal in Stijl-avond. Plaats van handeling is de Leerkamer van de hervormde kerk in Hellendoorn, Jacob Kapteynstraat 2. Literaire verhalen en gedichten in de streektaal. Volgens Twentaalvoorzitter Bert Groothengel zit hem de stijl in het feit dat het ergens over gaat. "Streektaal wordt vaak gebruikt voor vrolijke verhalen en gedichten, maar met deze avonden willen we bewijzen dat je met streektaal ook heel goed verhalen en gedichten met inhoud kunt maken."

Inlopen kan vanaf 19.30 uur. Om 20.00 begint het programma. Aan het woord komen met verhalen Thea Kroese, Bert Groothengel, Gerrit Kraa en Ina Laarman. Gedichten komen van Arie Jansen en Gerrit Dannenberg. Violiste Esther van der Schee zorgt voor de muzikale intermezzo's. Entree € 7,50, daar zit ook een kop koffie of thee bij in.

Hoe voelt die stijl in de streektaal? "Dat is wat lastig uit te leggen," zegt Groothengel. "Je moet het gewoon een keer meemaken. Niet alles is om te lachen en ook niet alles is om te huilen. Een stijlvolle mix van proza en poëzie die tot nadenken stemt," aldus Groothengel.

Wie verzekerd wil zijn van een kaart, kan die reserveren per mail: gdannenberg@twenteakademie.nl