Afbeelding
Foto: Tabitha Sijnja

De woontrends voor 2017 op een rijtje

Ieder jaar komen weer talloze bloggers en trendwatchers met de nieuwste trend en collecties.Grote vraag is: Hoe gaat ons interieur er dit jaar uit zien? Wij zetten de belangrijkste woontrends vast op een rijtje.

1. Warme kleuren
Kleur in je interieur is van groot belang. Dit bepaalt voor een groot deel de sfeer in huis. Als we kijken naar de woontrends voor 2017, dan zien we dat lichte pastelkleuren plaats gaan maken voor warme, diepe kleuren. Denk daarbij aan donkergroen en terracotta.

2. Naturel
Vergeet de rauwe industriƫle look, in 2017 pakken we het op natuurlijker wijze aan: onbewerkt hout, kurk en ruwe (bak)stenen zijn materialen die we veel terug gaan zien. In combinatie met warme kleuren als donkergroen en okergeel krijg je een heel sfeervolle omgeving. Ideaal voor de koude winter waarmee 2017 start.

3. Ga voor goud
Het koper van 2016 wordt vervangen door goud. En dat geeft je interieur en koninklijk tintje. Zeker in combinatie met edelstenen in smaragdgroen en opaal. Een beetje kitsch mag. Dus dat schilderij met een gouden baroklijst mag je zeker weer van zolder halen.

4. Rust in huis
Smartphones, laptops, tablets, smart tv. We kunnen niet meer zonder. Ons huis ligt er vol mee. Maar thuis gaan we steeds meer zien als een rustpunt. Dus even geen elektronische apparatuur om ons heen.In 2017 draait het om samenzijn en tot rust komen.

5. Groen? Doen!
Planten, planten, planten. Vetplanten, hangplanten, grote planten, groepjes planten. Zelfs de cactus blijft terugkomen in 2017. Wil je helemaal meegaan met de trends? Houd dan de Woonplant van de Maand in de gaten, samengesteld door Bloemenbureau Holland. Haal exclusieve palmen, bromelia's, bananenplanten en de cyclamen in huis, dat ben je helemaal bij.