Afbeelding
Foto: Tabitha Sijnja

Hoe maak je je woonkamer gezellig?

Lekker ontspannen met z'n allen in de woonkamer. Vrienden en familie die gezellig langskomen. Dan wil je je woonkamer ook zo aangenaam mogelijk maken. In zomer een luchtige sfeer, in de winter een warme sfeer. Maar hoe zorg je voor die extra warmte en gezelligheid?

Begin met een fijne bank. Liefst een waar je met z'n allen bij elkaar kunt zitten. Een hoekbank is ideaal. Past in iedere woonkamer, ook een kleine. Een chaise longue of een grote poef voor bij de bank maken de filmavondjes nog comfortabeler In de wintermaanden zijn kaarsen onmisbaar. Zet ze in groepen bij elkaar om meer gezelligheid te creƫren.

Poefjes
Ook poefjes, sierkussentjes en dekentjes kunnen je woonkamer veel knusser en gezelliger laten lijken. Decoreer je poef met een mooi plaid van wol of een andere warme stof in de kleuren van je interieur. Een knus gevoel krijg je ook van een vloerkleed. Kies een heerlijk zacht en warm vloerkleed voor bij het lounge gedeelte zodat je nooit koude voeten zult hebben in de zomer en winter.

Sfeerlicht
Eigenlijk het allerbelangrijkste is goed licht. Vooral tijdens de wintermaanden is het belangrijk dat je gebruik maakt van warm licht in plaats van wit en kil licht.

Persoonlijk
Vergeet vooral niet je woonkamer een persoonlijk tintje mee te geven. Denk aan mooie souvenirs van je vakantie, foto's, spullen waar je bijzondere herinneringen aan hebt en erfstukken.

Een plant
Niet alleen zijn planten in huis goed voor je gezondheid. Ze zorgen ook voor sfeer. Zeker als je kiest voor een mooie plant en die in een bijpassende pot zet. Kies je voor kleine planten? Ga dan voor veel en zet je bij elkaar. Leuk in verschillende potjes op een dienblad bijvoorbeeld. Liever een grote plant? Zorg dan in ieder geval dat je een ruime plek hebt zodat het goed tot zijn recht komt.