Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Premiere Revue
"Viej maakt wat te doon"

Vrijdag 3 en zaterdag 4 februari is het première weekend van de Rijssense Revue. De spelersgroep is er helemaal klaar voor en staat te trappelen om te beginnen.

Vanaf september 2016 is er intensief gerepeteerd, een van de spelers Leon ter Harmsel vertelt: "Als je zo lang al bezig bent, dan wil je het nu wel aan 't publiek laten zien". Thijs Kolthof vult hem aan: "Afgelopen weken kwam de zang van Rumor Has It en de showdance er bij, dan zie je het totale plaatje, de stemming stijgt, de spanning ook!"
Ook voor de mensen achter de schermen is het de laatste weken pieken, een team van 20 mensen staat klaar om alles te regelen: decors, rekwisieten, grime, kleding, geluidsopnamen, filmpjes voor beamer projectie, foto's, website en niet te vergeten: een heel nieuw geschilderd levensgroot decordoek, gemaakt door Anton Stukker uit Holten. "Het is een hele klus om zo'n groot doek te schilderen, we konden daarvoor gelukkig terecht in de repetitieruimte van het Rijssens Mannenkoor" aldus Ardwin van den Berg, voorzitter van de Rijssense Revue.
Er is door 3 man dagenlang aan gewerkt en Anton Stukker had na afloop de blaren op zijn knieën, maar het is een prachtig nieuw Rijssens straatje geworden.
Over medewerking van bedrijven hebben ze niets te klagen: Gerwin ter Harmsel heeft ervaren dat de revue een warm hart heeft bij ondernemers. Alle bedrijven en winkels die hij heeft benaderd wilden spontaan meewerken. De afgelopen dagen zijn alle spullen op transport gegaan naar het Parkgebouw waar samen met de medewerkers van het Parkgebouw alles is opgebouwd en afgesteld. Regisseur Jerry Prins ziet het allemaal met tevredenheid aan. Hij blijft tot de première op 3 februari om 20.00 uur nog bezig met aanwijzingen en kleine aanpassingen. Jerry zegt: "Daarna is het loslaten en kan Rijssen en wijde omgeving genieten van "Viej maakt wat te doon".