Hofland ontvangt juileumgids RMK
Hofland ontvangt juileumgids RMK

Burgemeester Hofland ontvangt eerste jubileumgids

RIJSSEN – Donderdag 26 januari 2017 ontving burgemeester Arco Hofland van Rijssen-Holten het eerste exemplaar van de jubileumgids van het Rijssens Mannenkoor (RMK). Hofland kreeg het boekwerk uit handen van de koorleden Jan Rosman en Henk Smit. De gids wordt uitgegeven ter gelegenheid van de 90ste verjaardag van het koor dit jaar.

Hofland dankte de heren voor de uitstekende jubileumgids. Geen wonder, want het Rijssens Mannenkoor geniet landelijke bekendheid en levert een belangrijke bijdrage aan de profilering van de gemeente Rijssen-Holten op cultureel gebied. Volgens Hofland is het Rijssens Mannenkoor een echt uithangbord van Rijssen-Holten, een mooi en muzikaal visitekaartje. Het optreden van het koor in dit jubileumjaar in Wenen, de wereldhoofdstad van de muziek, is wel het hoogst haalbare voor een koor om daar te mogen optreden," aldus de burgemeester.
De speciale jubileumgids zal binnenkort bezorgd worden bij 11000 huishoudens in Rijssen en omgeving. De opbrengst van de advertenties in deze jubileumgids gaat naar twee goede doelen: het Rijssens Museum en de Stichting Waander Companje voor hulp aan kinderen van weinig draagkrachtige ouders. Naast de uitgave van deze eerste jubileumgids viert het Rijssens Mannenkoor het jubileum ook met een tweetal bijzondere jubileumconcerten in het Parkgebouw. Op 3 maart voor het publiek en op 4 maart voor genodigden. Aan beide concerten word medewerking verleend door: Jan Lenselink en Gezinus Veldman op de vleugels, Andre Pouwer op synthesizer, Petra Berger is sopraan en Ard Kamphuis bariton en dat alles onder leiding van dirigent Freddy Veldkamp. Op 4 maart is er tevens een receptie in het Parkgebouw.
Van 12 tot 17 juni maakt het Rijssens Mannenkoor een concertreis naar de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. Daar wordt op woensdag een inloopconcert gegeven in de Petruskirche en op donderdag concerteert het koor in het wereldberoemde concertgebouw Musikverein. Op zaterdag is er nóg een inloopconcert in de Dom van Keulen. Op 7 juni geeft het koor als cadeau aan de Rijssense gemeenschap een openluchtconcert samen met de Koninklijke Marinierskapel in de muziekkoepel van het Volkspark in Rijssen. Naast deze jubileumconcerten staat voor het jaar 2017 nog een aantal concerten op het programma, onder andere Oranjeconcert in Sion, concerten in Bergentheim, Kampen en Heemse en een kerstconcert in het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam.

Dick Tukkers