Medisch Centrum Rijssen start met beeldbellen
Medisch Centrum Rijssen start met beeldbellen Foto: Petra Koenderink

Landelijke primeur beeldbellen

RIJSSEN - De huisartsenpraktijk Medisch Centrum Zuid aan de Wijnand Zeeuwstraat 26 in Rijssen start op 1 februari 2017 als eerste huisartsenpraktijk in Nederland een pilot beeldbellen. Beeldbellen is communiceren met de huisarts via een beeldverbinding op de tablet of smartphone. Dit in navolging van de huisartsenpost Almelo, die al een paar maanden hiermee bezig is.
Met deze nieuw manier van communiceren hoopt de huisartsenpost van het Medisch Centrum Zuid in Rijssen een uitkomst te bieden aan patiënten die niet in de gelegenheid zijn om langs te komen. "Wij denken hierbij aan mensen die geen vrij kunnen krijgen van werk of school of op vakantie zijn. Ook voor mensen die slecht ter been zijn of geen vervoer kunnen regelen. Hiermee hopen we het aantal consulten en visites door de huisarts te verminderen," aldus dokter Kastenberg als woordvoerder van de huisartsenpraktijk.
Voor het gebruik maken van beeldbellen is het noodzakelijk dat patiënten eerst de app Mag ik mee kijken? installeren op hun tablet of smartphone. "Door deze app direct te installeren voorkomt men moeilijkheden bij een acuut probleem," zegt Kastenberg. De app is gratis verkrijgbaar voor Android en Apple toestellen. Dit is dezelfde app waarmee ook de huisartsenpost in Almelo werkt. "Vervolgens kunnen patiënten onze praktijk bellen via telefoonnummer 0548- 512204 om een afspraak voor beeldbellen te maken. Op de afgesproken tijd belt de huisarts dan terug en geeft een unieke code door. Door de code in te voeren in de app komt er een beveiligde verbinding met de spreekkamer van de huisarts tot stand."
Deze pilot duurt en jaar en wordt bij succes verlengd en uitgebreid naar de gehele regio. "Als praktijk zijn we trots om voorop te lopen bij innovatie in de zorg. Zeker wanneer het onze patiënten te goede komt," aldus dokter Kastenberg.