Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Bij IJsselpersoneel doen het ze net even anders

IJsselpersoneel is het uitzendbureau voor bouwpersoneel. Vier vestigingen hebben ze, waaronder in Rijssen. Een gewoon uitzendbureau zijn ze niet, ze doen het net even anders. Wat precies? Dat vertellen de twee nieuwe gezichten van de vestiging Rijssen, Lisa Geels en Ron Smits.

Heeft u een tijdelijk een extra timmerman nodig maar heeft u voor hem geen wagen beschikbaar? Geen probleem. IJsselpersoneel zorgt voor een goede timmerman met vervoer én het benodigde gereedschap. ,,Het is één van de dingen die ons onderscheidt," vertelt Ron Smits. Sinds 1 februari is hij intercedent in Rijssen. Samen met Lisa Geels, beiden komen uit Enter, kent hij de regio en de juiste mensen. ,,In mijn vorige baan heb ik ervaren hoe leuk ik het vind om het mensen naar de zin te maken en ze te helpen. Bij IJsselpersoneel is het aan mij om voor onze opdrachtgevers de juiste mensen te vinden. Op zoek naar de juiste match dus."

Kwestie van vertrouwen
IJsselpersoneel zorgt niet alleen voor de juiste werknemer maar dus ook voor eventueel vervoer en gereedschap. ,,We hebben ons eigen wagenpark. Een opdrachtgever kan de auto voorzien van een tijdelijke magneetsticker met zijn eigen logo en bedrijfsgegevens. Wel zo prettig voor de bouwbedrijven waar wij voor werken," vult Peter Riezebos aan. Hij is sinds 2012 mede-eigenaar van IJsselpersoneel. ,,We doen alles op basis van vertrouwen. Mooi voorbeeld hiervan is dat als je als bouwbedrijf bijvoorbeeld een timmerman tijdelijk 'over' hebt, wij hem van je 'huren' en hem tijdelijk inzetten bij een andere opdrachtgever van ons. Dit is een kwestie van elkaar vertrouwen en elkaar wat gunnen."

Vooruit
Wat IJsselpersoneel ook anders doet, is dat ze de werknemers daadwerkelijk als werknemers behandelen. Ze krijgen via IJsselpersoneel gewoon het loon wat ze in vast dienstverband ook zouden verdienen. ,,We merken dat dat erg aanspreekt, de mensen werken graag voor én met ons." Bij het uitzendbureau denken ze graag met de bouwbedrijven mee. ,,We reageren niet pas op het moment dat iemand nodig is, maar kijken vooruit. We kijken naar wat je verwacht nodig te hebben, wie er in het verleden al bij je heeft gewerkt en dan proberen wij diegenen alvast in te plannen. Op het moment dat het zover is, kunnen wij het direct regelen en heeft onze opdrachtgever als het even kan dezelfde vertrouwde gezichten." Aan Ron en Lisa om dat vanaf nu uit te dragen. Hoe? ,,We laten vooral ons gezicht overal zien en gaan veel op pad. We kijken er naar uit om in Rijssen te werken!"