Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Zoeken naar je voorouders in de bieb

RIJSSEN – Iedere tweede donderdag van de maand helpen genealogen van het Rijssens Museum iedereen graag op weg met de zoektocht naar je voorouders.

De genealogen van het Rijssens Museum zitten dan gereed in de bibliotheek om alle vragen te beantwoorden waarmee mensen te maken krijgen als ze hun stamboom gaan onderzoeken. Het napluizen van het voorgeslacht is een grote hobby van steeds meer mensen. Zij willen bijvoorbeeld weten waar hun familie vandaan komt, hoe de familie aan de naam komt en of hun familie een wapen heeft. Vaak is het moeilijk het eerste begin te vinden. Het Rijssens Museum wil amateur-genealogen graag behulpzaam zijn en houdt daarom iedere tweede donderdag van de maand een spreekuur in de Rijssense Bibliotheek.
Het spreekuur is van 18.30 uur – 20.00 uur. In de Bibliotheek zijn ook doop- trouw- en begraafboeken van Rijssen en Holten te raadplegen.
Het opspeuren van voorouderlijke gegevens levert in de meeste gevallen niet alleen interessante gegevens over de familie op, maar ook mooie en interessante verhalen over de tijd waarin ze leefden.
Verhalen ook over gewone mensen die daardoor weer heel bijzonder worden.