Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Expositie van persoonlijke voorwerpen in Museum

RIJSSEN - Met het ophangen van een zeldzaam kunststukje van haarwerk, opende conservator Marion Bouwens afgelopen week de nieuwe tijdelijke expositie in het Rijssens Museum. De expositie is samengesteld uit voorwerpen die door de museumvrijwilligers zijn uitgekozen.

Volgens Bouwens IS het ingelijste kunstwerkje niet gemaakt door een kunstenaar, maar door een gewone kapper die menselijk haar gebruikte voor het kunstwerk. "Het bewaren van haarlokken van een dierbare gebeurde meer in die tijd."

Waardevolle kunstwerken
Bouwens stelde dat alle waardevolle kunstwerken niet altijd door professionele kunstenaars hoeven te worden vervaardigd. "Het is de functie van een museum om ook waardevolle werken van gewone ambachtslieden te bewaren en te exposeren. Achter dit kunstwerk zit een gewone man en de verhalen van de gewone man laten we graag zien en vertellen we graag door."

Welkomswoord
Voorafgaand aan de openingshandeling heette voorzitter Sylvia Rietberg van de werkgroep wisseltentoonstellingen iedereen van harte welkom in de hal van de havezate. Volgens Rietberg is geprobeerd er een leuke expositie van te maken.
Tegen de scheidend conservator zei Rietberg: "Jij hebt hier een grote rol in gespeeld, het zijn jouw vrijwilligers die jij begeleid hebt. Je hebt ons als werkgroep opgeleid en begeleid, zodat we zelf verder kunnen.